V Restavraciji 7 (Sedmica) je danes potekalo tekmovanje Tuševa zvezdica, v katerem so se za glavno nagrado pokrovitelja podjetja Tuš bili mladi kuharji in natakarji.

V Restavraciji 7 (Sedmica) je danes potekalo tekmovanje Tuševa zvezdica, v katerem so se za glavno nagrado pokrovitelja podjetja Tuš bili mladi kuharji in natakarji.

Dokaz, da Mariborčani znamo kuhati

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in Turizem Maribor Maribor je danes potekalo prav posebno kulinarično tekmovanje v okviru Tuševe zvezdice. Mladi kuharji iz Srednje strokovne šole v Radovoljici, Radencih in Izoli ter iz Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor so se »sukali« okrog masivnih štedilnikov (na plin, kakopak) in tekmovali v raznih disciplinah – v prvem nadstropju so kuhali, v drugem pa stregli, in sicer oboje pod budnim očesom velesodnikov. Tekmovanje je trajalo dobri dve uri, okrog ene ure je bila razglasitev zmagovalcev.

Prvo mesto pripada “našim”, in sicer Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. Javno je potrebno pohvaliti strežno ekipo Lovra Vetriha, Anje Zadravec in kuharsko ekipo Tijana Wenzla ter Mihe Demšarja. Mentorja sta bila Mojca Polak in Leon Mariničič. Kot drugi najboljši pa so se dokazali dijaki Srednje šole za gostinstvo Radovljica. Zmagovalna ekipa se je pridružila polfinalistom za veliki finale.

»Nagrada zmagovalne ekipe ostaja skrivnost. Zanjo bo poskrbel pokrovitelj dogodka, podjetje Tuš, ki je tekmovalce oskrbelo tudi z vsemi kuharskimi sestavinami na tako imenovani tržnici, policah polnih hrane, med kateremi lahko izbirajo tekmovalci, » je za naš osrednji mariborski portal povedal Denis Smerkolj, mentor Restavracije 7.

Nagrada zmagovalca ostaja presenečenje

Pakete z nagradami sicer prejme vsaka šola, a zmagovalce čaka posebno presenečenje, ki pa ga še niso moglin izdati. Ocenjevalci so uveljavljeni kuharji, med njimi je predsednik komisije Tomaž Vozelj, šef kuhinje VSŠGT Sebastijan Plavčak, Robi Žibrat, in avtor web kulinarike Slaviša Amidžić. Tekmovanje letos prirejamo že drugič, prvič v Celju, kmalu bo tudi v Ljubljani.