Še pred dvema letoma je otroke obdaroval v cerkvi, v času corone pa se po občini pelje s starodobnikom.

Miklavž, prvi decembrski dobri mož, je včeraj obiskal in obdaril tudi otroke na območju občine Pesnica. Ob 13.00 se je zapeljal skozi Pesnico, dve uri kasneje skozi Jarenino, okoli 16.30 je obiskal Jakob, ob 18.00 pa se je ustavil še v Pernici. Podobno kot vsa leta doslej je za organizacijo Miklavževanja tudi tokrat poskrbel Konjeniški klub Zlata horda iz Pernice, ki deluje že 26 let.

Zadnji dve leti se Miklavž in Božiček po občini vozita s starodobnikom

Predsednik konjeniškega kluba Joško Horvat nam je povedal, da so letos za razliko od lanskega leta obdarili vse otroke v občini, bonbone, ki sta jih finančno pokrili Občina Pesnica in perniška župnija, pa so najmlajšim s starodobnega vozila unimog delili Miklavž, parkelj in dva angelčka: “24 let smo Miklavža prevažali s konji, zadnji dve leti pa z mojim starodobnikom,” nam je povedal Horvat in dodal, da je pred corona obdobjem Miklavž otroke vedno obdaril v perniški cerkvi.

V lanskem letu smo s starodobnikom po občini popeljali tudi Božička, to nameravamo storiti tudi letos.

“V lanskem letu smo s starodobnikom po občini popeljali tudi Božička, to nameravamo storiti tudi letos. 26. decembra, na Štefanovo, pa želimo organizirati še blagoslov konj, bo pa to odvisno od takratne epidemiološke situacije. Sicer pa adventno obdobje vedno začnemo s postavitvijo velikega adventnega venca. Tega smo, s premerom slabe štiri metre, pred župnijsko cerkvijo v Pernici postavili tudi letos.”