Šest članov Prostovoljnega gasilskega društva Cerkvenjak je pretekli konec tedna kolesarilo do Portoroža.

Prostovoljni gasilci v Cerkvenjaku so imeli v zadnjih tednih precej dela. Posredovali so pri več podrtih drevesih in nekaj odkritih strehah. Kljub poletnim ujmam pa so uspešno izpeljali zdaj že tradicionalno kolesarsko turo do slovenske obale – do Portoroža. Peter Bezjak, predsednik PGD Cerkvenjak, nam je povedal, da so se podviga lotili že četrto leto zapored, in to predvsem zaradi druženja in zabave. Najprej je padla ideja, da bi se s kolesi podali na Areh, nato so se odločili za obalo.

Nočno-dnevna etapa je bila naporna in zahtevna

V četrtek zvečer (27. julij) ob osmi uri je na kolo sedlo šest cerkvenjaških gasilcev, tokrat samo pripadniki močnejšega spola, še dva sta jih spremljala v kombiju. Najmlajši kolesar je štel 34, najstarejši 50 let. Do cilja so se, nekateri bolj, drugi manj utrujeni, pripeljali v petek okoli 15. ure. “Kolesarili smo celo noč, na poti razen vetra ni bilo nobenih težav, če seveda odmislimo bolečine v križu in še kje. Samo eden od nas je do te ture prevozil nekaj sto kilometrov, ostali nismo kaj veliko trenirali,” pravi Bezjak. Čas na obali so seveda izkoristili za kopanje in se nato polni energije v nedeljo s kombijem vrnili domov. Ob povratku so jih pred gasilskim domom nepričakovano pričakali sorodniki in prijatelji ter pred njih položili rdečo preprogo.

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkvenjak sicer združuje 170 članov, v lanskem letu je zaznamovalo 90 let delovanja. V načrtu imajo dokončno ureditev garaž v gasilskem domu, postavili so že nadstreške in točilni pult, ki ga bodo koristili ob prireditvah. Prav tako so na streho gasilskega doma namestili sončno elektrarno.