Po več kot enem letu čakanja je v garaži PGD Korena novo gasilsko vozilo za prevoz moštva.

Pretekli petek je bil dan, ki so ga gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Korena v občini Duplek nestrpno čakali. Po več kot enem letu čakanja, urejanju dokumentacije, dogovorih, sestankih in nabiralnih akcijah, je novo gasilsko vozilo za prevoz moštva, GVM-1 (VW Caravelle 2.0 TDI 4 Motion), končno v njihovi garaži.

Vrednost novega vozila je dobrih 60 tisoč evrov

Poveljnik PGD Korena Stanko Krajnc nam je povedal, da je bilo obstoječe, 19 let staro vozilo dotrajano, zato so ga zamenjali s sodobnejšim, ki ima tudi štirikolesni pogon. Del sredstev za novo pridobitev, 25.000 evrov, je iz proračuna zagotovila Občina Duplek, gasilsko poveljstvo občine Duplek 10.000 evrov, preostala sredstva, pridobljena s prispevki krajanov, pa PGD Korena. Vrednost avtomobila z nadgradnjo in opremo naša dobrih 60.000 evrov. “Avtomobil smo naročili že lani julija, vendar smo nanj zaradi težav v dobavni verigi čakali eno leto, dodaten mesec pa še na nadgradnjo, ki jo je izdelalo podjetje Premier Adria iz Ljubljane.”

V petek so novo pridobitev slavnostno sprejeli

Nov avtomobil so korenški gasilci zvečer ob 18.00 uri pričakali v Zgornjem Dupleku pri mostu čez Dravo. Nato so ga skupaj z gasilci iz Dvorjan pospremili skozi občino v gasilski dom v Koreni. Vožnja skozi občino je potekala v konvoju več gasilskih vozil s prižgano signalizacijo in upočasnjeno vožnjo. Krajnc je še dodal, da slavnostni krst oziroma blagoslov avtomobila načrtujejo v naslednjem letu. “To smo načrtovali že letos, vendar zaradi zamude pri dobavi vozila tega ni bilo mogoče izvesti.”

Velika zahvala vsem občanom ki so prostovoljno prispevali, Občini Duplek, gasilskemu poveljstvu občine Duplek in seveda našim članom,” so ob tem zapisali na Facebook strani.

PGD Korena, ki ga vodi predsednik Franc Dvoršak, pokriva požarno območje v občini Duplek, ki zajema kraje Zgornja Korena, Spodnja Korena, Zimica, Jablance in Žikarce. Delovanje društva pa zajema aktivnosti po celotni občini in širše.