V zvezi z današnjim obvestilom o pošiljki z neznano snovjo na območju Šentilja so mariborski policisiti sedaj sporočili, da po doslej znanih informacijah ni šlo za snov, ki bi bila nevarna ali zdravju škodljiva.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o prejeti pošiljki, oz. sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, delovanje policijske postaje pa sicer že poteka nemoteno, so še zapisali pri Policijski upravi Maribor.

Spomnimo ...

Danes, 26. februarja, okoli poldneva so morali na Maistrovi ulici v centru Šentilja posredovati mariborski poklicni gasilci. Policisti Policijske postaje Šentilj obravnavajo pošiljko, v kateri naj bi bila neznana snov (prah).

''Policisti izvajamo aktivnosti, ki so v teh primerih predvidene, ustrezno je zavarovana tudi okolica policijske postaje. Na kraju posredujejo tudi gasilci,'' so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po opravljeni analizi bo znano, ali je bila omenjena sumljiva snov v pošiljki morebiti nevarna za zdravje in življenje ljudi. Takrat bo policijska postaja tudi ponovno dostopna za občane, medtem pa policisti ljudi prosijo, da se v primeru, če potrebujejo pomoč policistov, obrnejo na 113. Delo na tem območju sicer poteka ob pomoči drugih policijskih patrulj.