Že zdaj pa lahko otroci, stari do deset let, napišejo pismo Božičku.

Otroški svet je decembra prepojen z magičnimi doživetji. Dekoriranje doma in pisanje voščilnic spadajo med najlepša družinska opravila. Za otroke pa je zagotovo na prvem mestu doživetij pisanje pisma Božičku. Ker si Božiček tudi letos želi čas krajšati s prebiranjem pisem, poziva otroke do desetega leta starosti, ki imajo stalno prebivališče v občini Duplek, da mu pošljejo pismo, v katerem naj zapišejo, kako preživljajo čas sedaj, ko je zunaj bolj mrzlo. “Narišite mu kakšno risbico ali mu napišite, kakšna dobra dela ste čez leto storili. Eden izmed škratov je sicer potožil, da niste vedno ubogali staršev in da v šoli ali v vrtcu niste bili vedno najbolj pridni , zato si želi, da bi to v naslednjem letu malo izboljšali. Ker Božiček ve, da še vsi ne znate pisati, bo zelo vesel, če vam bodo pri pisanju pomagali starši,” sporočajo iz dupleške občinske uprave.

Pismo Božičku lahko pošljete po pošti na naslov: Občina Duplek, Trg slovenske osamosvojitve 1, 2241 Spodnji Duplek ali na e-mail naslov: obcina.duplek@duplek.si, in sicer do nedelje, 12.12.2021.To pa še ni vse! Na zgoraj navedenem naslovu bo otroke tudi letos od 1.12.2021 čakal posebni božičkov nabiralnik, v katerega lahko oddajo pismo osebno. Božičkovi jelenčki pa bodo poskrbeli, da bodo otroška pisma pravočasno prispela na severni pol.

Božična vas zaenkrat še na skrivni lokaciji

“Božiček nam je prišepnil, da ga boste lahko samo tisti, ki se boste potrudili in mu napisali pismo, v decembru obiskali v božični vasi v Dupleku. Lahko mu boste zaupali, če ste bili čez leto pridni ali storili tudi kakšno lumparijo. Nikar ne pozabite v pismu pripisati svojega naslova in telefonske številke, da vam bo Božiček lahko poslal vabilo na skrivno lokacijo, kjer se bo Božična vas nahajala.”

Do zdaj se je vse dogajalo v centru Dupleka pri pošti, sedaj pa smo si zamislili pravo božično vas na novi lokaciji.

Dejan Stanko iz občinske uprave v Dupleku nam je povedal, da se lokacija obdarovanja spreminja: “Do zdaj se je vse dogajalo v centru Dupleka pri pošti, sedaj pa smo si zamislili pravo božično vas na novi lokaciji. Kje se nahaja, v tem trenutku še ne želim izdati. Bo pa vse odvisno od decembrske epidemiološke situacije in takrat veljavnih ukrepov. Lahko pa povem, da v Dupleku že postavljamo drsališče. Od ukrepov pa bo odvisno, ali ga bomo lahko odprli ali ne. Obdaritev otrok bo v vsakem primeru; če bodo razmere dopuščale, v božični vasi, sicer pa bo Božiček otroke obiskal na domu in jim darila predal brezstično.”

Lahko pa povem, da v Dupleku že postavljamo drsališče. Od ukrepov pa bo odvisno, ali ga bomo lahko odprli ali ne.

Ali bodo v dupleški občini v decembru uspeli realizirati še ostali praznični program, v tem trenutku še ne vedo povedati.