V industrijski coni v Lenartu je veliko gradbišče, kjer nastaja novo nakupovalno središče, za katerega si investitor želi, da postane mesto druženja in srečevanja prebivalcev Slovenskih goric in okolice.

Industrijska cona v Lenartu, v kateri je že več uspešnih podjetij, postaja v delu tik ob glavni cesti Lenart – Gornja Radgona novo nakupovalno središče. V lanskem letu je tam svoja vrata odprla nova trgovina Spar, v gradnji je trgovina Lidl, vmes med obema živilskima trgovinama pa nastaja večje nakupovalno središče, za katerega si investitor želi, da postane mesto druženja in srečevanja prebivalcev Slovenskih goric in okolice. Zgodba sega v leto 2010/2011, ko je podjetje Devia, naložbe d.o.o. v lenarški industrijski coni kupilo 30 tisoč kvadratnih metrov zemljišč, namenjenih trgovski dejavnosti. Zastopnik podjetja Jože Kurnik pove, da se trgovina Spar razprostira na 8 tisoč 500 kvadratnih metrih površin, trgovsko središče, ki je v gradnji, na 15 tisoč kvadratih in prav tako nastajajoča trgovina Lidl na 6 tisoč 500 kvadratnih metrih zemljišča.

Ob trgovskem središču bodo uredili vodotok ter obstoječi pločnik razširili v kolesarko in širšo pohodno površino

»Naše podjetje je skupaj z Občino Lenart z državo peljalo dolgotrajni postopek ureditve krožišča na glavni cesti, v katerem je postavljeno mlinsko kolo. To in tako imenovano Ovtarjevo krožišče sta zelo pomembna za nov uvoz v naše trgovsko središče. Zaradi rondojev je namreč tam promet upočasnjen, vsi pa seveda čakamo na gradnjo lenarške severne obvoznice,« pojasni Kurnik in doda, da bo občina v sodelovanju z državo poskrbela tudi za razširitev obstoječega pločnika ob novem nakupovalnem središču. »V tem delu bo urejen vodotok z novim uvozom do nakupovalnega središča, obstoječi pločnik pa bo v okviru projekta Kolesarske povezave razširjen v kolesarko in v širšo pohodno površino.«

V glavni objekt prihaja šest prodajaln

V Nakupovalnem središču Lenart, ki je zasnovano po principu »fachmarkta«, bodo imele trgovine lasten vhod in lastno dostavo, po principu »vse lahko kupim, uredim na enem mestu«. “Lahko povem, da bo eden izmed najemnikov nakupovalnega središča podjetje Jysk, ki ga Lenartčani nestrpno pričakujejo. Njihova prodajalna bo locirana tik ob Sparu. Sosednji prostor bo zasedla prodajalna Mana, ki bo svojo dejavnost v našo novejšo, sodobnejšo trgovino preselila iz centra Lenarta. Sledita trgovini Kik in Tedi, ki bosta pri nas predstavljala novi format prodajalne. Zlasti Tedi prihaja z novim formatom black-linije na 800 kvadratnih metrih površin, kar pomeni, da ne bo šlo le za tipični diskont, ampak bodo sestavni del njihova ponudbe tudi oblačila. Naslednja prodajalna bo prav tako težko pričakovan Müller, ki se bo razprostiral na tisoč 500 kvadratnih metrih prodajne površine in bo v Lenartu ponujal celotno paleto izdelkov; od otroških igrač, parfumerije, kozmetike, živil, …”

Na tej 140 metrov dolgi aveniji bo prostor za stojnice lokalnih ponudnikov, igrala in podobne stvari. Tam bo pokriti portal v širini 5 metrov, dodatnih 9 metrov pa bo nepokrite površine.

“Zadnja prodajalna v glavnem objektu, na strani Lidla, bo Sanolabor, trgovina z medicinskimi pripomočki in izdelki za zdravo življenje,” pravi naš sogovornik in dodaja, da ob glavnem objektu gradijo tudi dva pomožna, tako imenovana paviljona. Z njim bodo ustvarili deloma zaprt prostor, ki bo služil za občasne lokalne dogodke in prireditve. “Na tej 140 metrov dolgi aveniji bo prostor za stojnice lokalnih ponudnikov, igrala in podobne stvari. Tam bo pokriti portal v širini 5 metrov, dodatnih 9 metrov pa bo nepokrite površine. V paviljonu ob Sparu bodo svoje mesto zasedli telekomunikacijski ponudniki: A1, Telemach in Telekom, drugi paviljon pa bo v celoti namenjen razvedrilnemu programu in gostinstvu. Gre za gostinski lokal z otroško igralnico.”

Domačini si lahko obetajo od 40 do 50 novih delovnih mest

Del novega Nakupovalnega središča Lenart bodo tudi urejena parkirna mesta, teh bo na voljo 150. Investitorja še prav posebej veseli, da bo nakupovalno središče ustvarilo tudi precej novih delovnih mest: »Novi center bo ponudil med 40 in 50 novih delovnih mest

Otvoritev novega Nakupovalnega središča Lenart načrtujejo septembra letos, ko naj bi vrata odprla tudi Lidlova trgovina.

Otvoritev novega Nakupovalnega središča Lenart načrtujejo septembra letos, ko naj bi vrata odprla tudi Lidlova trgovina.

V industrijski coni je za trgovsko dejavnost na voljo še 15 tisoč kvadratnih metrov zemljišč

Investitor ob koncu še dodaja, da so z novim nakupovalnim središčem in Lidlom zapolnili zadnji meter za to predvidenih površin, razmišljajo pa že o drugi fazi trgovske dejavnosti na tem območju, ki jo bodo širili med potokom Velka in Sparom na eni strani ter desno od Lilda ob Ovtarjevem krožišču na drugi. »Skupaj je na omenjenih območjih za potencialne investitorje na voljo še 15 tisoč kvadratnih metrov zemljišč.«