Delujejo kot običajna trgovina, vsakdo je dobrodošel, a imajo nekoliko težjo nalogo, saj se izdelki ves čas menjujejo zaradi hitre potrošnje.

V preteklem letu se je v Mariboru odprla trgovina Robin Food. Tam najdete artikle, ki so znižani najmanj 50 odstotkov, pa vse do 90 odstotkov ali celo več, če je artikel tik pred iztekom roka. Delujejo kot običajna trgovina, vsakdo je dobrodošel, a imajo nekoliko težjo nalogo, saj se izdelki ves čas menjujejo zaradi hitre potrošnje, paziti je potrebno tudi na datum in uporabnost živil. »Težko je zagotavljati ves čas enako ponudbo, raznoliko, ter ob tem bogato, kot so doslej naučeni kupci iz drugih trgovin,« nam povedo v Robin Food-u.

Mlada populacija pograbila po proteinskih živilih

Sicer v trgovini prodajajo vse od pekovskih izdelkov, zamrznjenega programa, sadja in zelenjave, jogurtov ter ostalih mlečnih izdelkov, najdejo se tudi izdelki neživilskega izvora. Presenečeni so nad odzivom nad proteinskimi živili, saj jih je mlada populacija precej hitro pograbila: »Takšnih živil se tudi veselimo, ne samo mi kot prodajalci, ampak tudi naši kupci, ki stalno povprašujejo.«

Nadaljnje širitve zaenkrat ne bo

Dalibor Matijević, direktor trgovine Robin Food je dejal, da delovanje trgovine ocenjujejo kot dobro, vsekakor pa ne odlično oz. nad pragom preživetja, kjer bi si lahko privoščili nadaljnjo širitev, ter dodatne investicije: »Kaj se bo zgodilo v nadaljevanju, se pustimo presenetiti.« Sicer so v trgovini prepričani, da so bili med občani Maribora dobro sprejeti, hkrati pa se trudijo obveščati ter ozaveščati tudi ostale, ki imajo določene zadržke pred vstopom in nakupom v trgovini.

Prejemajo številne ponudbe

Pred časom je bilo tudi govora o odprtju bistroja, kjer bi s prej omenjenimi izdelki, pripravljali hrano. Tovrstnega so odprli v Ljubljani, a so ga za nedoločen čas zaprli ter vzpostavili hibridni trajnostni kotiček, v katerem bo ekipa Robin Food izvajala razna izobraževanja, delavnice, možno bo tudi najeti prostor. Na vprašanje ali bi lahko bistro odprli tudi v Mariboru, nismo prejeli odgovora, so pa potrdili, da so prejeli nekaj ponudb za širitev trgovin na pomursko, primorsko in štajersko regijo: »Vendar je potrebno imeti dovolj finančnih sredstev za uspešno širitev ter postavitev procesov.«

Delovni čas trgovine Robin Food je od ponedeljka do petka med 10. uro in 18. uro, ob sobotah obratujejo med 10. uro in 13. uro, v nedeljo pa so zaprti.