Zmagoslaven govor Grete Thunberg, ki je na podnebnem vrhu ZN svetovnim voditeljem očitala, da so ji zaradi onesnaževanja okolja odvzeli prihodnost, je dobil svojo metal različico. Skladbo je uglasbil glasbenik iz New Yorka.

Pred dnevi smo poročali o veličastnem govoru 16-letne aktivistke Grete Thunberg. Na podnebnem vrhu Združenih narodov je jezno očitala svetovnim voditeljem, da ne storijo dovolj za zaščito podnebja. »Kako si drznete,« je večkrat ponovila, pri čemer je ciljala na repetitivno onesnaževanje in uničevanje planeta s strani korporacij in držav, ki to dovoljujejo, potem pa o tem še lažejo. Opozorila jih je, da jim mladi, ko jih bodo enkrat razočarali, tega ne bodo odpustili, ter da jih bodo “opazovali”.

Gretin govor postane “eco death metal” 

Sedaj je njen govor, ki je v kratkem obkrožil ves svet in so o njem poročali skorajda vsi svetovni mediji, dobil svojo “metal različico”. Skladbe seveda ni uglasbila sama, pač pa je slednja delo John Molluska, ameriškega glasbenika iz New Yorka. Video je na spletu komaj tri dni in že je prejel več kot 3 milijone ogledov. Gledalci se šalijo o novi zvrsti glasbe; Gretino “skladbo” so oklicali za novo zvrst metala, “eco death metal”.