Veliko sedite? So bolečine v križu, hrbtenici in v ramenih postale vaš vsakdan? Ni potrebno, da je tako. Velikokrat so majhne spremembe v življenju tiste, ki so v takšnih primerih ključne in ki vodijo do izboljšanja kvalitete naših življenj. V primeru veliko ur preživetih v sedečem položaju, se za bolečine lahko velikokrat zahvalimo nepravilni izbiri stolov, na katerih sedimo. Če so stoli vzrok, se tudi rešitev skriva v njih.

V času dela od doma so kakovostni pisarniški stoli nepogrešljivi. Odlično rešitev za boleč hrbet predstavljajo prav stoli SpinaliS ...

Stoli Spinalis so namenjeni tistim, ki opravljajo sedeče ali polsedeče delo, ali pa veliko presedijo pred računalnikom. Zasnovani so tako, da preprečujejo poškodbe in bolečine, ki nastajajo zaradi dolgotrajnega sedenja na običajnih stolih s fiksnim sedalom, še posebej pa jih priporočajo za otroke in mladostnike, saj ta skupina veliko presedi, hkrati pa se njihove mišice šele razvijajo. V primeru dolgotrajnega sedenja na klasičnih stolih se njihove mišice trupa ne razvijajo kot bi se morale, ter posledično niso dovolj dobra opora hrbtenici, to pa na dolgi rok vodi v težave s hrbtenico.

Kako izbrati svoj Spinalis?

Ker nismo vsi ljudje enaki in, ker pri vsakem deluje nekaj popolnoma drugačnega, so tekom let razvili kar 12 različnih modelov stolov SpinaliS za vsak tip telesa. Vsi imajo na hrbet in hrbtenico pozitiven vpliv in omogočajo tako aktiven način sedenja, kot tudi sproščujoč način, kjer se mišice razbremenijo kljub aktivnemu sedenju. Izbirate lahko med stoli z višjim naslonjalom, ki so namenjeni za malo višje, dodatno oblazinjenimi stoli za tiste, ki iščejo posebno udobje, po potrebi pa vam lahko prilagodijo tudi višino stola ali tip kolesc. Te izjemne stole si lahko ogledate in jih seveda tudi preizkusite razstavnem salonu na Kardeljevi cesti 90 v Mariboru, več o njih pa preberete na spletni strani, kjer so podrobni opisi vseh stolov, pogledate pa lahko tudi, v kakšnih barvnih kombinacijah si lahko sestavite izbrani stol.

Stoli, ki izstopajo

Pionir med SpinaliS stoli, ki je najbolj idealen za otroke in mladostnike, se imenuje SPINALIS BASIC. Kot vsi njihovi stoli, omogoča aktivno sedenje, razbremeni hrbtenico, ima pa tudi dodan obroč za noge, ki omogoča optimalno sedenje tako med igro, kot tudi domačimi nalogami. Njegova naslon in ročke za roke so prilagodljivi, tako, da je stol z otrokom lahko od ranega otroštva do prve službe.

SpinaliS Ergonomic

Najbolj idealna izbira za tiste, ki v službi opravljate sedeče delo, je SPINALIS ERGONOMIC. Zagotavlja aktivno sedenje, ima fiksno ergonomsko hrbtišče in je primeren za večino uporabnikov, predvsem pa za vse, ki želijo stole v lepih barvah in kakovost sedenja po ugodni ceni. Po obliki najbolj izstopa stol SPINALIS RODEO, ki ima unikatno obliko sedeža v obliki sedla. Ta preprečuje križanje nog in nudi izjemno oporo in stabilnost. Dvigne se lahko zelo visoko, omogoča trostopenjsko nastavitev naslonjala, primeren pa je za tiste, ki delajo za visokimi pulti ali pisalnimi mizami, ter za tiste, ki so višje rasti.

Med kupci med najpopularnejše, pa tudi najbolj hrbtenici prijazne pisarniške stole sodijo modeli SPINALIS ERGONOMIC, SPINALIS HACKER in SPINALIS APOLLO, kar dokazuje tudi njihova izjemna prodajanost. 

Najbolje prodajan model SpinaliSa je SPINALIS HACKER, ki je namenjen vsem tistim, ki veliko časa preživijo v enakem položaju pred računalnikom. Stol ima gibljiv in po višini nastavljive sedež in ročke za roke, naslon za hrbet iz prepustne mreže, ki preprečuje znojenje, posnema obliko hrbtenične krivine in, ki sledi vašemu gibanju. Za dodatno podporo hrbtenici pa je stolu dodan še na otip prijeten bombažno oblazinjen element z videzom usnja. Eden izmed najbolje prodajanih stolov je SPINALIS APOLLO, ki ne dopušča nepravilnih položajev, od ostalih stolov pa ga ločita eleganca in poudarjeno udobje. Zanj se, zaradi oblike, ki nudi večje udobje medenici, odločajo predvsem uporabnice ženskega spola.

SpinaliS Apollo

Najbolj prestižen model se imenuje SPINALIS PILOT. Tega poleg izjemnega udobja odlikujejo še prestižni materiali in možnosti individualnega nastavljanja vseh delov stola, kar vaši hrbtenici resnično daje to, kar potrebuje. Da upraviči ime pilot, ima dodano še zračno blazino. Izpostaviti velja še stol, ki so ga posebej razvili na željo najboljših slovenskih frizerjev – SPINALIS STYLIST, ki omogoča udobno, zdravo in razbremenjeno delo na stoječih delovnih mestih. Ima gibljiv sedež, posebno proti zdrsu zasnovano sedalo, manjše naslonjalo za spodnji del hrbta in seveda, kot je značilno za vse SpinaliSove stole, še patentirano vzmetno tehnologijo.

SpinaliS Rodeo

SpinaliS Pilot

Tudi zobozdravniki in okulisti so dobili stol, ki je zasnovan posebej za njih in, ki je posebno prilagojen njihovemu delovnemu mestu. Nosi ime SPINALIS DENT in ima gibljiv sedež, ki preprečuje nepravilne položaje. Njegovi sedež in vsi nasloni se vrtijo in gibljejo neodvisno, oblečen pa je v tkanino, ki omogoča razkuževanje. Morda pa je za vas pravi kateri izmed modelov, ki jih nismo izpostavili. Pobrskajte po spletni strani in spoznajte še ostale.

Nenavadno sedenje

Pri stolih SpinaliS prakticiramo aktivno sedenje, ki se nam prvi trenutek zdi zelo nenavadno – takšno, da bi stol najraje zapakirali in ga poslali nazaj v tovarno. Ampak tega ne počnite. Vsi uporabniki teh stolov se morajo na sedenje na njih navaditi, ker je precej drugačno od klasičnega sedenja. V povprečju traja prva faza privajanja nekaj ur, izkušnje pa kažejo, da se kar tretjina uporabnikov pisarniških stolov SpinaliS v prvem tednu ali dveh sooča s težavami lovljenja ravnotežja in z mišičnimi bolečinami (“musklfibrom”), ki so znak, da so mišice postale aktivne. Ne obupajte – aktivnega sedenja se boste hitro navadili. Bolečine v hrbtnih in trebušnih mišicah bodo izzvenele. Ko bodo mišice v telesu ponovno prevzele svojo vlogo podpornika, pa bodo izzvenele tudi bolečine v križu in hrbtenici.

Brezplačno testirajte!

Na spletni strani si oglejte še ostale modele in izberite najbolj primeren stol zase. Vsekakor pa vam svetujemo, da se pred nakupom vašega SpinaliS stola oglasite v salonu na Kardeljevi cesti 90 v Mariboru, kjer si lahko vse stole ogledate, se nanje tudi usedete in ugotovite, kateri izmed njih vam najbolj ustreza. Ker pri SpinaliSu vedo, kako pomembno je imeti pravi stol, vam bodo izbrani stol BREZPLAČNO pripeljali v vaše poslovne prostore ali domov, kjer ga boste za to, da se prepričate o svoji odločitvi, imeli možnost en teden testirati.

Imate kakšno vprašanje? Pokličite jih na 031 378 399 (Bojana Živko) ali jim pišite na info@pisarniska-oprema.com. Z veseljem vam bodo svetovali in pomagali izbrati stol, ki bo dolga leta skrbel za zdravje vaše hrbtenice.