Že če se ozrete po svojem domu ali pisarni, hitro ugotovite, da se v vaši bližini nahaja vsaj eno poslovno ali promocijsko darilo. Je to dežnik? Morda majica? Beležka? Kavna skodelica? Promocijski tekstil? Ste morda ob zadnjih novoletnih praznikih od podjetja, s katerim sodelujete, prejeli brezžične slušalke, trajnostno steklenico za vodo ali powerbank? Poslovna in promocijska darila so danes nadvse domiselna in za podjetje predstavljajo izvrstno priložnost, da se svojim potencialnim strankam v srce in misli usidra na prav poseben način.

Kako izbrati pravo poslovno darilo?

Promocijski izdelki veljajo za najboljšo obliko oglaševanja, saj si posamezniki veliko prej kot imena podjetij na radiu, televiziji ali v tiskanih medijih, zapomnijo ime podjetja na darilcu, ki ga prejmejo. Prav zato je ključno, da pri obdarovanju svojih zaposlenih, poslovnih kolegov ali potencialnih strank dobro premislimo, kaj želimo z darilom doseči. Pri odločanju o tem, kaj podariti, kar je lahko pri pestri izbiri artiklov nadvse zapleten proces, vam lahko pomagajo tri vprašanja: želite, da bo darilo uporabno; želite, da je darilo tako, ki si ga bodo vsi zapomnili in ali želite, da bo darilo takšno, da ga bo obdarovanec videl večkrat.

Pri odločanju o tem, kaj podariti, kar je lahko pri pestri izbiri artiklov nadvse zapleten proces, vam lahko pomagajo tri vprašanja: želite, da bo darilo uporabno; želite, da je darilo tako, ki si ga bodo vsi zapomnili in ali želite, da bo darilo takšno, da ga bo obdarovanec videl večkrat.

Svoje podpoglavje predstavljajo tudi personalizirana darila, s katerimi v izbrana poslovna in promocijska darila dodate osebno noto ter prejemniku na poseben način pokažete njegovo vrednost. Popularno poslovno darilo v zadnjih letih so tako recimo personalizirane stekleničke za vodo, ki jih bo prejemnik gotovo pogosto uporabljal, hkrati pa ima skladno s sodobnimi trajnostnimi trendi tovrstno darilo še ekološko noto.

Ali izkoriščate potencial poslovnih daril?

Toda, kako smo lahko prepričani, da poslovna in promocijska darila zares pripomorejo k prepoznavnosti podjetja in ne pomenijo le zapravljanja denarja za predmete, na katerih se bo prejemniku nabiral prah? Potencial poslovnih daril, za katera se v obliki božičnih in novoletnih daril večina podjetij odloči ob koncu leta, izkazujejo številne raziskave.

Za poslovna in promocijska darila, ki so lahko povsem vam po meri, poskrbijo v Habeco promocijska darila. Boste letošnja božična darila, ki bodo povečala prepoznavnost vašega podjetja in razveselila prejemnike, letos poiskali pri njih?

Tako je zanimiva ugotovitev ene izmed ameriških raziskav, v kateri je kar 60 % anketirancev povedalo, da bi sodelovalo s podjetjem, ki bi jim kot poslovno darilo podarilo powerbank. Izjemno moč imajo tudi čajne in kavne skodelice – več kot 50 % prejemnikov tovrstnega darila si bo zapomnilo ime podjetja, medtem ko si bo podjetje zapomnilo le 32 % ljudi, ki so o njem poslušali na radiu in 28 % ljudi, ki so na televiziji videli oglas podjetja. Videti je, da je promocijski material več kot odlična investicija in če se še vedno bojite, da se na darilih nabira prah, naj vas potolažimo s še enim podatkom raziskav – kar 71 % ljudi vsaj enkrat tedensko uporabi poslovno oziroma promocijsko darilo!

Kdaj naročiti novoletna poslovna darila?

Ste ob branju že začeli razmišljati o letošnjih božičnih poslovnih darilih? Za kakovostna in premišljena novoletna poslovna darila je namreč potrebno razmišljati pravočasno. Pri Habeco promocijska darila vam bodo največjo izbiro takšnih daril lahko ponudili že v oktobru, vsekakor pa je že sedaj smiselno razmisliti o tem, ali bi bila za vaše podjetje primerna personalizirana darila, ali pa bi si morda letos lahko privoščili celo darila po meripromocijski material je lahko izdelan povsem po vašem okusu in željah, darila pa bodo zaradi svoje unikatnosti pri prejemnikih gotovo pustila prav poseben vtis.