Slovenija je dežela naravne lepote in bogate biodiverzitete, polna zanimivih živalskih vrst – Živalic, ki vas z zbiranjem nalepk čakajo v trgovinah Mercator!

Foto: Mercator

Tako Evropa kot Slovenija sta polni edinstvenih, dih jemajočih živalskih vrst, ki jih velikokrat spregledamo, ne da bi si vzeli čas za raziskovanje in razumevanje njihovega sveta. Mercator je tako na posebni misiji, da nas vse ozavešča o naših najbolj zanimivih živalih in nas spodbuja k raziskovanju našega naravnega okolja.

Pustolovščina raziskovanja že poteka, zbiranje paketov nalepk, s katerimi lahko Živalice še bolje spoznamo, pa poteka vse do 18. oktobra 2023.

Koga bomo imeli priložnost spoznati?

Vidra Viktor – Mojster v vodnih pustolovščinah

Začnimo s čudovito vidro Viktorjem, mojstrom vodnih pustolovščin. Evropska vidra je znana po svoji spretnosti v vodi in svoji radovednosti. Obožuje plavanje v blatu in je izjemno priljubljena med opazovalci ptic.

Spoznajte Živalice in preberite več o Mercatorjevi posebni pustolovščini tukaj.

Volkulja Vida – Kraljica slovenskih gozdov

Med Živalicami boste lahko občudovali tudi sivo volkuljo Vido, kraljico slovenskih gozdov. Vida je izjemno samostojna in inteligentna. Njen prisotnost v gozdovih je znak zdravega ekosistema, zato je ohranjanje teh habitatov ključnega pomena.

Ris Roman – Skrivnost gora in gozdov

Ris Roman, mladič evrazijskega risa, je skrivnostna figura v slovenskih gozdovih. Ti plahi in redki prebivalci visokih vrhov so simbol divjine. Spoznajte Romana in odkrijte več o teh skrivnostnih mačkah.

Jež Jure – Mala, a zanimiva bitja

Naš naslednji junak je jež Jure, živahen beloprsi jež, eden izmed najbolj ljubkih prebivalcev naših gozdov. Z njihovimi bodicami in prikupnim videzom so ježi vedno zanimivi za opazovanje.

Jastreb Jan in Sova Sonja – Gospodarja neba

Pogled v nebo nam bo razkril dve izjemni ptici – jastreba Jana in sovo Sonjo. Beloglavi jastreb Jan je znan po svojem izjemnem, kar dvometrskem razponu kril, sova uharica Sonja pa po svoji tihi spretnosti nočnega lova. S svojimi razprtimi krili sestavljata čudovito ptičjo favno našega okolja!

Natisnite kartonček, s katerim lahko zbirate nalepke, ki vas pripeljejo do lastne Živalice.

Medved Marko – Pravi slovenski velikan

Če se odpravite v gozd … Ali v vašo najbližjo Mercatorjevo trgovino, se lahko srečate z velikanom medvedom Markom, ki je simbol moči in neokrnjene narave. Naš rjavi medved je pogumen in navihan ter je nepogrešljiv del naših divjih gozdov.

Spoznajte Živalice od blizu

Vse opisane živali – Živalice – lahko spoznate tako, da zbirate sličice v Mercatorjevih trgovinah. Za vsakih 10 EUR nakupa ali za vsak izdelek z oznako “Živalice” prejmete paket s sličicami.

Ko zberete 5 bonus nalepk, lahko svoj kartonček zamenjate za plišasto igračo Živalice po akcijski ceni. Poleg tega je na voljo tudi zabaven kviz v aplikaciji Moj M, kjer lahko osvojite čudovite nagrade, vključno s plišastimi Živalicami.

Čas je, da se tudi vi podate na pustolovščino in se naučite nekaj novega o naših čudovitih živalskih vrstah. Podajte se na pot in spoznajte te živali, ki so del naše naravne dediščine!