Predstavljamo vam dva kuharska trika, ki vam bosta pomagala naslednjič, ko boste pozabili pravi čas vzeti meso iz zamrzovalnika.

Čudežni trik: Topla voda in sladkor

V topli vodi, nekoliko nad sobno temperaturo (približno 40-45 stopinj Celzija), raztopite žlico navadnega sladkorja in vanjo položite kos mesa, ki ga želite odmrzniti. Meso bo odmrznjeno v približno desetih minutah. Tako je meso v le nekaj minutah že pripravljeno, da ga narežete na kose.

Zelo pomembno je, da meso prej vzamete iz vrečke oziroma folije. Glede sladkorja naj vas ne skrbi, saj bo le izboljšal njegov okus, tekstura pa bo mehka in nežna, poroča Espresso.

Kako pa je z mikrovalovno pečico?

Meso lahko sicer odmrznete tudi v mikrovalovni pečici. Ta metoda je najboljša za manjše kose mesa. Preberite navodila za uporabo vaše mikrovalovne pečice, da se naučite najboljšega načina za odmrzovanje določenega kosa mesa glede na nastavitve mikrovalovne pečice. Če vaša mikrovalovna pečica nima nastavitve za “odmrzovanje”, jo nastavite na nižjo moč in jo uporabljanje v kratkih premorih, dokler se meso ne odtali.

Tukaj morate biti previdni, da niso nastavitve mikrovalovne pečice previsoke ali mesa ne pustite v njej predolgo, da se meso ne “speče”, namesto, da bi se samo odmrznilo. Meso pa uporabite takoj, ko ga vzamete iz mikrovalovke.