Osrednja tema kulturnega dogajanja je tudi letos slovenski gledališki in filmski igralec Arnold Tovornik, največjo pozornost namenjajo otvoritvi razstave in predstavitvi knjige.

V Selnici ob Dravi, rojstnem kraju Arnolda Tovornika, bo v Hramu kulture med 9. in 18. oktobrom potekalo pestro kulturno dogajanje. Po lanski uspešni izvedbi so se v Hramu kulture Arnolda Tovornika odločili za že peto serijo kulturnih dogodkov, ki pa so jih sprva zaradi izbruha koronavirusa morali prestaviti. Poleg obstoječega programa dodali še nekaj novosti, predvsem skeče, ki jih izvajajo ljubitelji tovrstne umetnosti. Kljub temu, da je Tovornik vsako leto osrednji lik dogajanja, mu letos namenjajo še posebno pozornost, opisuje Miha Kranjčević, direktor zavoda Hram kulture Arnolda Tovornika. »Vsa leta je rdeča nit Arnold Tovornik kot ljudski umetnik. Letos bo v sklopu dogajanja otvoritev razstave o Tovorniku, ki sicer gostuje po vsej Sloveniji, izdali pa bomo tudi brošuro o kulturnem duhu časa v zadnjem stoletju s poudarkom na predstavitvi Arnolda Tovornika,« razlaga Kranjčević.

Namesto 440 samo 185 obiskovalcev

Poleg razstave in brošure lahko obiskovalci pričakujejo tudi nekaj svežine na programu: »Pridružila se nam bo mednarodna zasedba Gavran teatra iz Zagreba, novost programa so tudi skeči na ljubiteljski ravni,« navaja direktor zavoda Kranjčević in dodaja, da bo del dogajanja namenjen tudi monokomedijam, ki so po besedah direktorja med ljudmi dobro sprejete, želijo pa, da bi bile tudi čim bolj cenovno dostopne. Vstopnice bodo tako na voljo po enotni ceni 14 evrov, le na Večer skečev bo cena znašala 7 evrov.

Pridružila se nam bo mednarodna zasedba Gavran teatra iz Zagreba, novost programa so tudi skeči na ljubiteljski ravni.

Zaradi odmevnih gostov, med njimi so Tadej Toš, Ranko Babić, Bojan Emeršić in Lara Janković, ki bodo nastopili na selniških kulturnih dnevih, je tudi povpraševanje po vstopnicah veliko, vendar so morali število obiskovalcev precej omejiti, razlaga Kranjčević: » Potem ko smo prejeli pogoje v skladu s covid uredbo, smo ugotovili, da lahko namesto 440 obiskovalcev letos sprejmemo le 185, sicer ne bomo zadostili pogojem «. V ta namen so razpisali dva dodatna termina, 15. in 18. oktobra, ko bosta ponovno nastopila Tadej Toš in Ranko Babić. Obiskovalci, ki so svoje vstopnice kupili že marca ali maja, pa jih bodo lahko unovčili na prireditvah med 9. in 14. oktobrom.

Zaradi odmevnih gostov, med njimi so Tadej Toš, Ranko Babić, Bojan Emeršić in Lara Janković, ki bodo nastopili na selniških kulturnih dnevih, je tudi povpraševanje po vstopnicah veliko, vendar so morali število obiskovalcev precej omejiti.