Vam je že dolgčas? Nič ne de, za kvalitetno preživljanje prostega časa so poskrbele številne organizacije. Preverite, katere in kaj vam ponujajo.

Za kulturno udejstvovanje v času, ko moramo ostati doma, so poskrbele številne organizacije. Preverite, kaj vam ponujajo.

Lutkovne predstave kar preko spleta

Lutkovno gledališče Maribor in Televizija Maribor RTV Slovenija sta omogočila ogled posnetkov desetih lutkovnih predstav, ki so dostopni na portalu TV Slovenija.

Lutkovno gledališče Maribor lahko spremljate tudi na Facebook strani .

Udeležite se Gledališča na domu!

Na Facebook strani Drama SNG Maribor  in Opera Balet SNG Maribor  lahko spremljate datume predstav. 9. in 10. 4. 2020 ob 20. uri se bo predvajala predstava Mojster in Margareta na Facebook strani Drami SNG Maribor. Posnetek bo aktiven le v času predvajanja predstave.

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor prireja glasbena doživetja

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor ponuja sproščeno druženje in spoznavanje ob glasbi. Za izbor skladb skrbijo sodelavci in zaposleni Narodnega doma Maribor, sprejemajo pa tudi predloge na glasbeni-klub@nd-mb.si. Pesem naj bo podkrepljena s kratkim osebnim sporočilom, ki predstavi posameznika in je posledično tudi iztočnica za pogovor ter druženje.

Dogodki potekajo vsak torek in četrtek ob 20. uri, udeležite pa se ga lahko na Facebook strani Glasbeni klub Narodnega doma Maribor .

Ustvarjalne projekte za otroke in odrasle organizira Pokrajinski muzej Maribor

Pokrajinski muzej Maribor je pripravil različne  ustvarjalne aktivnosti za otroke. Na spodnjih povezavah si lahko ogledate, kaj ponujajo.
Aktualne povezave Pokrajinski muzej Maribor – Muzejnica , Facebook stran Pokrajinski Muzej Maribor , Facebook stran Muzejnica Pokrajinskega muzeja Maribor , Pokrajinski muzej Maribor – Virtualna razstava , Pokrajinski muzej Maribor – Velike stvaritve malih mojstrov 2020: GRAD – ZAKLAD , Facebook stran Pokrajinski Muzej Maribor , Facebook stran Muzejnica Pokrajinskega muzeja Maribor , Pokrajinski muzej Maribor – Virtualna razstava 

Mladinski kulturni center Maribor prireja aprilski večer slamovske poezije Ožuljeni jezik v spletni obliki

Vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije, Ožujeni jezik, bo tokrat zaradi izrednih razmer potekal na spletni platformi Jitsi V torek, 14. aprila 2020, bosta MKC Maribor in Slam zverine ob 19. uri v živo gostila slovenske slamerje in slamerke, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko kanala YouTube  in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni. Dogodek bo moderirala Mojca Frim  iz improligaške skupine Banda Ferdamana .

Prijave za nastope sprejemajo do nedelje, 12. aprila 2020, prijaviti pa se je mogoče na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine .

Nastopajoči se predstavijo z avtorsko pesmijo, ki je dolga največ tri minute, nastopajo brez rekvizitov, kostumov in glasbil, če pesmi ne vedo na pamet, si med nastopom na glavo poveznejo pokrivalo. Da bo posamezen nastop zaradi posebnih okoliščin sploh izvedljiv, potrebujejo vsi prijavljeni telefon, tablico ali računalnik s hitro internetno povezavo, na napravi pa morata biti vklopljena kamera in mikrofon. Podrobnejša tehnična navodila bodo nastopajoči in nastopajoče prejeli naknadno.

Več informacij 
Prenos v živo 

Virtualne razstave Fotokluba Maribor

V fotoklubu Maribor so za pripravili več virtualnih razstav domačin in tujih fotografov. Virtualne razstave najdete na portalu fotokluba maribor  in facebook strani FOTOKLUB MARIBOR klub za sodobno fotografsko umetnost  

Različne aktivnosti pripravlja Zveza prijateljev mladine Maribor

ZPM Maribor ponujajo ideje za preživljanje prostega časa doma – od ustvarjalnih delavnic, izzivov, iger, pravljic do navdihujočih posnetkov. Na voljo so različne delavnice: ZPM ROŽICE , Pravljični kamni , Pisane začetnice , NogaVičarKa , hotel za žuželke  in še kaj.

Spremljajte objave Zveze prijateljev mladine Maribor na Facebook strani .

Tudi v Muzeju narodne osvoboditve Maribor skrbijo, da nam ni dolgčas

Za kvalitetno preživljanje prostega časa so poskrbeli tudi v muzeju narodne osvoboditve Maribor. Organizirajo različne projekte kot so  Pajkov ples , Kamen ob kamen , Žabice za zabavo  in Online razstave .