Ana desetnica, festival uličnega gledališča, se je rodila na Festivalu Lent ob njegovih začetkih. Letos se bodo ulična gledališča v mestu dodobra zasidrala tri dni, ko bodo na Ani Desetnici z izbranimi artisti in uličnimi gledališči z vsega sveta oživljali ulice, trge in mestna dvorišča. “Festival uličnega gledališča je tako že od začetkov Festivala Lent samostojen programski segment in s tem najstarejši kontinuiran tovrstni program v državi. Kasneje je iz njega v Ljubljani zrasel festival Ana Desetnica – samostojen, a z mariborskim neločljivo povezan program, ki je še danes del Festivala Lent,” pojasnjujejo organizatorji.

Quadro, žonglerski koncert in še veliko drugega

Letošnje predstave se bodo odvijale na Glavnem trgu. Organizator je že prvi dan poskrbel za spektakel, ki je mimoidoče osupnil že včeraj med vajo.

Quadro se dogaja na odru iz aluminija, prevlečenega z belim platnom. Pred očmi gledalcev se oder dvigne in prevesi v zid. Štirje akrobati plešejo po njemu, kot bi barvice risale po belem listu papirja. Postopoma se podobe spreminjajo, pokončno in ležeče se premeša v iluzijo perspektiv, ki zmede gledalca.

Quadro je multidisciplinarno umetniško popotovanje od vertikalnega plesa do ostalih zračnih disciplin. Danes bo na Glavnem trgu živahno že kmalu po osmi uri:

PONEDELJEK, 27. 6.
20.15 THE FOOTBALL SHOW, Mencho Sosa (ARG)
21.00 ŽONGLERSKI KONCERT, Mismo Nismo
21.45 QUADRO, eVenti Verticali (ITA)

FOTO: spletna stran Lent Festival

FOTO: spletna stran Lent Festival

FOTO: spletna stran Lent Festival

FOTO: spletna stran Lent Festival

FOTO: Pan Ray

Ulično gledališče bo razveseljevalo še vse do srede, ko se bo na Glavnem trgu predstavila zasedba Circo Carpa Diem s predstavo SLADKOSLANO. Pustite domišljiji prosto pot in si privoščite kakega izmed unikatnih doživetij.