Poročali smo že, da se je sinoči, 31. avgusta 2021, okoli 19.30 v križišču Ptujske ceste in Dogoške ceste v Mariboru zgodila prometna nesreča. V njej sta bila udeležena voznik motornega kolesa in neznani voznik osebnega avtomobila srebrne barve. Zaradi ogleda prometne nesreče je bila Ptujska cesta za ves promet zaprta do 22.40, obvoz so uredili po okoliških ulicah.

Na Policijski upravi Maribor so zdaj razkrili nove podrobnosti nesreče: “Po dosedanjih ugotovitvah je 28-letni motorist pripeljal po Ptujski cesti iz smeri Miklavža, v križišču z Dogoško cesto pa mu je izsilil prednost neznani voznik osebnega vozila srebrne barve, ki je pripeljal iz smeri Maribora in je zavijal levo, na Dogoško cesto.”

Motorista so prepeljali v mariborsko bolnišnico

Motorist je po trčenju padel in se pri tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel motorist v organizmu 0,28 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so danes ponoči pozvali: “Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo neznanega voznika ter morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor ali pokličejo na 113 ali 02 450 2030.”