Voznik belega renaulta je sredi belega dneva divjal na cesti, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro.

Kazni za prehitro vožnjo v Sloveniji so precej visoke, še posebej v urbanem okolju, a očitno slednje nekaterih objestnih voznikov ne ustavi.

Posnetek tudi policiji in agenciji za varnost v prometu

To zagotovo velja predvsem za voznika belega renaulta, posnetek, ki ga je danes poslal bralec Slovenskim novicam (med drugim tudi mariborskim policistom in agenciji za varnost v prometu) in so ga objavile. Iz njega pa je razvidno, kako voznik z objestno in prehitro vožnjo po Dupleški cesti v Mariboru ni ogrožal le sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu.

Policija ne bi smela imeti težav

Po cesti je namreč brezglavo prehiteval vozila, to naj bi počel tudi na odsekih, celo v križišču, kjer je to prepovedano. S posredovanega posnetka so jasno razvidne registrske oznake, ki so jih v omenjeni časopisni hiši sicer zameglili, vendar policija ne bi smela imeti veliko težav z izsleditvijo lastnika vozila.

Zadevo že rešujejo organi pregona

Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor jim je odgovoril: »Obvestilo bralca smo odstopili v reševanje policistom, ki bodo v tej zvezi izvedli ustrezen prekrškovni postopek. Obveščene so tudi policijske enote.«