Ko so ga policisti opozorili naj si nadene masko, se je začel vesti agresivno in zavpil “Vse vas bom pobil, Alah je velik.”

Spletni portal 24ur.com poroča o incidentu, ki se je včeraj zgodil na letališču v Frankfurtu. Na terminalu št. 1 nek moški, za katerega se je izkazalo, da gre za 38-letnega slovenskega državljana ni nosil zašitne maske. Ko so ga policisti opozorili naj si jo nadene, se je začel vesti agresivno in zavpil “Vse vas bom pobil, Alah je velik.”

Groženj ni uresničil

Policisti so njegove grožnje vzeli resno. Moški jim je tudi skušal pobegniti, zaradi česar so zaprli širše območje letališča in poklicali zvezno policijo. Prtljago sumljivega moškega so pregledali zaradi suma vsesplošne grožnje. Eksplozivnih naprav niso našli. Na kraju dogodka je bilo približno 100 organov reda, preostali potniki pa so morali počakati, da so se razmere na letališču umirile.

Osemintridesetletnik naj bi bil stari znanec policije. V preteklosti so ga po poročanju 24ur.com že obravnavali zaradi groženj policistom in upiranj aretacijam.