Primorski dnevnik poroča o strelskem napadu v Trstu, ki se je zgodil danes, 4. septembra 2021, zjutraj. “Trst se je prebudil z neverjetnim prizorom streljanja sredi mesta. Malo pred 8. uro je pokalo v Ulici Carducci, pri Ulici svetega Frančiška, kjer naj bi več ljudi bilo vpletenih v nasilno dejanje. Poleg strelnega orožja so storilci uporabili tudi kovinske palice,” so zapisali v omenjenem dnevniku.

Neznanci naj bi se pripeljali z dvema voziloma, izstopili in začeli streljati. Šlo naj bi za obračunavanje med skupinami tujih delavcev zaradi delovnih nesporazumov. Po prvih podatkih gre za državljane Kosova in Albanije.

Ranjenih sedem oseb, od tega štiri huje

Po poročanju Primorskega dnevnika je bilo v davišnjem streljanju v Trstu ranjenih sedem oseb. Pet naj bi jih prepeljali v katinarsko bolnišnico, od teh naj bi štiri sprejeli z rdečo triažno kodo in eno z rumeno. Dve ranjeni osebi so prepeljali v tržiško bolnišnico, njuno zdravstveno stanje naj ne bi bilo zaskrbljujoče.

Dva od udeleženih v divjem obračunavanju je policija ustavila pri Moščenicah, bežala sta v smeri Benetk. Aretaciji naj bi se upirala. V njunem vozilu naj bi našli orožje.