Znana je bila kot ena izmed utemeljiteljic zdravstvene nege v Sloveniji.

Slika je simbolična

Iz Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru (UM FZV) so danes sporočili, da se je v 90. letu poslovila častna doktorica Univerze v Mariboru, predavateljica Majda Šlajmer Japelj.

Predavateljica Majda Šlajmer Japelj je bila priznana strokovnjakinja zdravstvene nege nacionalnega in mednarodnega slovesa, ki je bistveno vplivala na razvoj izobraževanja medicinskih sester, raziskovanja v zdravstveni negi in prepoznavnost slovenske zdravstvene nege doma in v tujini. Leta 2017 ji je bila na slovesnosti v Grand hotelu Union Ljubljana podeljena Nagrada za življenjsko delo na področju visokega šolstva.

“Spoštovani in cenjeni strokovnjakinji bomo večno hvaležni za njen neprecenljiv človeški in akademski prispevek pri razvoju fakultete in stroke zdravstvene nege. Častno doktorico bomo ohranili v trajnem spominu kot priznano strokovnjakinjo in osebo z veliko začetnico,” so sporočili iz Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.

Na UM FZV bo, v spomin častni doktorici Univerza v Mariboru, predavateljici Majdi Šlajmer Japelj, od 18. 8. 2022 do 22. 8. 2022 odprta žalna knjiga v sejni sobi fakultete.