Mariborski policisti so odkrili prepordajalce konoplje, ki bi s prodajo lahko zaslužili okrog 15 000 evrov. Osumljencem so že odvzeli prostost in jih pridržali.

FOTO: PP Maribor II

Mariborski  policisti  so  med  operativnim  delom  in z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da v zapuščeni hiši na obrobju mesta Maribor, štirje moški gojijo prepovedano drogo konopljo, so nam sporočili s policije. Pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru so pridobili odredbo za  preiskavo  te  stanovanjske  hiše  in  jo  včeraj, 9. 4. 2020, skupaj z mariborskimi kriminalisti tudi opravili

FOTO: PP Maribor II

Zasegli okoli 2, 5 kg prepovedane droge

Med  preiskavo  so odkrili prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge  konoplje,  v  njem pa našli in vsem štirim osumljencem zasegli okoli 2,5  kg posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje ter opremo za gojenje in pridelavo.

FOTO: PP Maribor II

Osumljencei pridržani

Vsem  štirim  osumljenim  moškim, ki so stari znanci policije, so policisti odvzeli  prostost  in jih pridržali. Po zaključku kriminalistične preiskave bodo  zoper  vse  podali  kazensko  ovadbo  na  Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in  prometa  s  prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v športu in predhodnimi  sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Osumljeni  bi si s prodajo prepovedane droge, pridobili premoženjsko korist v višini približno 15.000 evrov.

Osumljeni  bi si s prodajo prepovedane droge, pridobili premoženjsko korist v višini približno 15.000 evrov.