Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 198 klicev, od tega 46 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 198 klicev, od tega 46 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,

– 6 prometnih nesreč I. kategorije,

–  eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

–  enemu kršitelju cestno-prometnih  predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,

– 2 povoženji živali,

– 1 voznika so pridržali do streznitve,

– 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Slovenije, ki je s tovornim avtomobilom slovenskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

POSKUS ROPA

Včeraj, okoli 17.45 je neznana ženska, visoka med 155 in 160 cm, oblečena v črno jakno iz šuškavega materiala, s kapuco, poskušala oropati zaposleno v lekarni v Juršincih. Neznana storilka je zaposleni zagrozila, da jo bo zabodla, v kolikor ji ne izroči določenih zdravil. Zaposleni v lekarni je uspelo pobegniti, neznano kam pa je pobegnila tudi roparka. Ob dejanju si ni ničesar prisvojila, prav tako ni nikogar poškodovala. Policisti roparko še iščejo. V kolikor bi kdo karkoli vedel o tem dejanjuali storilki, prosijo, da pokliče na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

ZASEGLI SO JI VOZILO IN JI ODVZELI REGISTRSKI TABLICI

Včeraj popoldan so policisti v  Mariboru ustavili voznico osebnega avtomobila, ker ni upoštevala prometne signalizacije in ker je prevažala žival na neustrezen način. V postopku so policisti ugotovili so, da je vozila neregistrirano vozilo, ki ni bilo  zavarovano in ni imelo opravljenega tehničnega pregleda, zato so ji odvzeli registrski tablici, ki ju bodo poslali na pristojno upravno enoto.

Zraven tega so policisti ugotovili tudi, da ni uporabljala varnostnega pasu. Za vse opisane kršitve so ji izrekli globo v višini 1.820 evrov in ji izdali plačilni nalog. Ker pa so ugotovili tudi, da voznica nima vozniškega dovoljenja, so ji zasegli tudi vozilo. Zoper njo bodo zaradi te kršitve podali še obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.