Ker se ji je zdelo, da hodi prepočasi, se je je najprej lotila s pestmi, nato še z njeno palico za hojo.

Slika je simbolična

Na Hrvaškem je voznica osebnega vozila hudo pretepla 78-letnico, ki je prečkala cesto, ker se ji je zdelo, da hodi prepočasi. Starejša ženska je hodila s palico, ki ji jo je voznica odvzela in se je lotila s pestmi, nato še s palico. Ob tem je bila žrtev močno poškodovana in je končala v bolnišnici, kjer je potrebovala operacijo, poroča index.hr.

Zaradi grozljivega napada dobila leto pogojne kazni

Tožilstvo je na sodišču poudarilo, da je voznica vedela, da je peška v slabšem zdravstvenem stanju, saj je bilo očitno, da je za hojo potrebovala palico. “Zaustavila je vozilo, izstopila in namesto, da bi peško vprašala, če potrebuje pomoč, jo je verbalno in nato še fizično napadla, pri čemer ji je odtrgala sprehajalno palico in jo pretepla tudi z njo,” je tožilstvo povedalo na sodišču.

Najprej se je je lotila s pestmi, nato z lastno palico za hojo, nato jo je z obema rokama še odrinila. 

Voznica je starejšo žensko večkrat udarila po celem telesu, nato pa jo z obema rokama še odrinila. Ob sunku je žrtev padla na tla in utrpela zelo zapleteno poškodbo kosti na nogi. “Samo po goli sreči niso bile posledice hujše,” so ob tem poudarili tožilci.

Voznica je bila spoznana za krivo in obsojena na eno leto pogojne kazni. Tožilstvo se je na odločitev zagrebškega sodišča pritožilo in zahteva efektivni zapor, saj je bila voznica že prej obsojena zaradi številnih prometnih prekrškov, piše hrvaški medij Danica.