Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se je danes, 3. septembra 2021, na štajerski avtocesti A1 zgodila prometna nesreča. Po prvih, neuradnih informacijah naj bi med priključkom Fram in razcepom Slivnica v smeri proti Mariboru trčili tovorni vozili. Vozni pas med Framom in Slivnico v smeri proti Mariboru je zaradi nesreče zaprt. Z osebnim vozilom lahko avtocesto zapustite že na priključku Slovenska Bistrica sever.

Med počivališčem Polskava in razcepom Slivnica v smeri proti Mariboru že nastajajo zastoji. Po zadnjih informacijah je kolona vozil dolga okoli 4.900 metrov. Predvidena zamuda znaša 16 minut.

Ena oseba pristala v bolnišnici

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je nesreča zgodila danes ob 10.54 med priključkom Fram in razcepom Slivnica v smeri proti Mariboru. Trčili sta dve tovorni vozili. Gasilci Gasilske brigade Maribor so zavarovali kraj dogodka, po izteklih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva. Na kraju dogodka so bili prisotni policisti in delavci DARS.

Gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo. Predali so jo reševalcem Nujne medicinske pomoči Maribor, ki so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.