Mariborski policisti obravnavajo prometno nesrečo, v kateri je 46-letni sopotnik utrpel hudo poškodbo.

Foto: 112 PTUJ

Sinoči, 1. aprila ob 20.19, so bili na Policijski upravi Maribor obveščeni o prometni nesreči v kraju Majšperk. Policisti Postaje prometne policije Maribor so pri ogledu ugotovili, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila peljal po regionalni cesti Preša v smeri Majšperka. Izven naselja Breg je zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil desno izven vozišča, kjer se je vozilo nekajkrat obrnilo na streho in obstalo na levem boku.

Med potjo v bolnišnico zapustil reševalno vozilo in odšel neznano kam

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci PGD Ptuj zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti – rezultat 0,59 mg/l. Voznik in 46-letni sopotnik sta bila odpeljana v Splošno bolnišnico Ptuj na pregled. Za sopotnika je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo poškodbo, voznik pa je že med potjo v Splošno Bolnišnico Ptuj zapustil reševalno vozilo in odšel neznano kam.

Zoper povzročitelja bodo spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.