Neznanci so poškodovali in polomili steklo na gostinskem lokalu.

V Gosposko ulico v Mariboru so danes zjutraj prihitela številna policijska vozila. Ustavili so se pred lokalom Galerija Vetrinjska, ki je v lasti aktualnega župana Saše Arsenoviča. Istočasno so zavarovali območje so policijskimi trakovi, sprehajalcem omejili gibanje in pričeli s preiskavo.

Napad z eksplozivnim telesom

Kot je potrdil župan Saša Arsenovič, naj bi neznanci na omenjenem gostinskem lokalu z eksplozivnim telesom poškodovali razbili okenska stekla, po besedah Boštjana Hedžeta iz Rožmarina je poškodovana tudi notranjost lokala.

Za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si je dogodek potrdil tudi Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor, ki je povedal, da je nekdo poškodoval steklo na lokalu, policisti pa še opravljajo ogled kraja. Več informacij pa bodo lahko podali po zaključenem ogledu. Kot je za naš portal potrdil Boštjan Hedžet iz Rožmarina, se je neljub dogodek pripetil okrog pol tretje zjutraj, trenutno podatkov o škodi še ne morejo komentirati. Na žalost pa prav na delu, kjer so okna razbita, niso postavljene kamere.

“Dne 28. 3. 2019 okoli 2.30 ure smo ugotovili, da je prišlo do eksplozije na gostinskem objektu v Mariboru. V tej zvezi preiskujemo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1. Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je neznani storilec na steklo lokala nastavil eksplozivno sredstvo, po vsej verjetnosti pirotehničnega izvora. Ogled so opravili kriminalisti in pri njemu sodelovali strokovnjaki Oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave. V opisanem primeru je nastala le premoženjska škoda na objektu, kjer je prišlo do eksplozije, ter manjša škoda na sosednjem objektu,” je zapisal Bojan Kitel iz PU Maribor.

Motiv za dejanje in denarna višina škode zaenkrat nista znana.

Arsenovič: To je že tretji napad na moj lokal

Kot je potrdil Arsenovič, je to že tretji napad na njegov lokal v zadnjem času pa tudi tretji politično obarvan napad v zadnjem času.  Glede politično obarvanega napada pa spomnimo na dogodek tik pred volitvami za mestnega župana, ko je neznan storilec razbil avto poslanke Lidijo Divjak Mirnik, pred kratim tudi prostore Levice, sedaj se pa vrtsijo napadi na njegove prostore. Kot so zapisali za Večer, so v tem tednu razbili steklo na Gostilni Maribor, pred tremi tedni pa še steklena vrata na vhodu v Hotel Maribor na Koroški cesti.

“Pri tem sporočam, da stojim namenoma tukaj, pred kipom Generala Maistra, da boste videli in vedeli, da se ne pustim ustrahovat v Mariboru. Red, transparentnost in poštenost uvajamo na mnogim področjih, tako da lahko da je nekdo nezadovoljen, morda s etudi nekomu zdi, dabi lahko kaj bilo zgrajeno prej kot bi to moralo biti, zato sporočam, da bo Zdravstvena postaja Tezno narejena, ko bo to potrebno in po pravi ceni, enako govorim za stadion in za mestno jedro,” poudarja župan MOM.

Odzvala sta se tudi Saša Pelko in Lidija Divjak Mirnik

Napad na Arsenovičev lokal ostro obsojata poslanca Lidija Divjak Mirnik in nekdanji podžupan Saša Pelko. “Ostro obsojam napad na županovo lastnino in pozivam organe pregona, da poiščejo krivce,” je na družbenem omrežju Facebook zapisala Divjak Mirnikova.

Na družbenem omrežju Facebook se je glede dogodka oglasil tudi nekdanji podžupan Saša Pelko, ki dejanje vandala ostro obsoja. “Približno si znam predstavljati kako se zdaj župan Arsenovič počuti, ker sem se podobno počutil tudi jaz decembra 2012, ko so mi vrgli granitne kocke v okno in fasado hiše in pol leta kasneje, ko so na fasado polili zajetno količino zelene barve, o čemer takrat sploh nisem obveščal medijev,” je zapisal Pelko.