Sinoči je prišlo na Gorenjski cesti v smeri Ljubljane do hude prometne nesreče dveh kamionov in avtobusa pred izvozom Brnik proti Jesenicam. Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 26 potnikov in 2 voznika

Sinoči ob 0:48 je na Gorenjski cesti v smeri Ljubljane pred izvozom Brnik, občina Šenčur, prišlo do hude prometne nesreče dveh kamionov in avtobusa pred izvozom Brnik proti Jesenicam. Avtocesta med Vodicami in Brnikom je zaprta. Proti Ljubljani promet poteka po voznem in odstavnem pasu. Prehitevalni je zaprt, ker so vozila prebila varovalno ograjo.

Rešili 26 potnikov in 2 voznika, ena oseba poškodovana

Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 26 potnikov in 2 voznika, nudili razsvetljavo nesreče, sanirali razlitje večje količine goriva po cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in Ljubljana ter policiji. Civilna zaščita občine Šenčur je za vseh 28 potnikov zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba. Avtocesta v smeri Jesenic je bila zaprta, v smeri proti Ljubljani pa je potekala po dveh pasovih.

Kamion in avtobus prebila varovalno ograjo

Po tem ko so tam zgodaj zjutraj trčila tri vozila, dva tovornjaka s priklopnikoma in avtobus s potniki, je bila gorenjska avtocesta dlje časa v celoti zaprta, na vzporednih cestah pa so nastajali zastoji.

V prometni nesreči je tovorno vozilo obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto.

Zapore še nekaj časa, pričakovati je večje zastoje

Gorenjska avtocesta je med priključkoma Vodice in Brnik proti Jesenicam zopet prevozna v obe smeri. Zastoji še nastajajo med Šmartnim in Vodicami proti Jesenicam.

Policisti voznike naprošajo, naj ne “firbcajo”, ampak se ukvarjajo z vožnjo. Prav zato so na mestu nesreče tudi zastori.