Takoj po trčenju sta povzročitelj in njegov sopotnik, peš pobegnila s kraja nesreče.

Sinoči, okoli pozno popoldan, je 25-letni Celjan, v križišču Pregljeve in Ulice Frana Kovačiča v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo 35-letnega Mariborčana

Po trčenju se podal v beg

Takoj po trčenju sta povzročitelj in njegov sopotnik, peš pobegnila s kraja nesreče. To so opazili kriminalisti, ki so se v bližini znašli po naključju ter stekli za obema. Povzročitelja so ujeli in prijeli po nekaj minutah bega, njegovega sopotnika pa kakšnih pet minut kasneje. Ugotovili so, da je za povzročiteljem prometne nesreče razpisana tiralica zaradi privedbe v zapor. Tja so ga po zaključenem postopku tudi privedli, so sporočili iz PU Maribor.

Prometni policisti so ugotovili, da je bilo vozilo, ki ga je vozil povzročitelj, neregistrirano in označeno z ukradenima registrskima tablicama drugega vozila, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo zasegli, v zvezi z ukradenima registrskima tablicama pa ga bodo kazensko ovadili. Zoper njega bodo podali tudi enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.