Maribor skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj ter Razvojno agencijo Slovenske gorice, d. o. o., izvaja program podjetniškega usposabljanja PONI Podravje.

Včeraj  je usposabljanje uspešno zaključilo 22 udeležencev 2. skupine. Usposabljanje so zaključili z enotnim mnenjem, da bodo ob pridobljenem znanju, izkušnjah ter s pogumom in motivacijo ustvarili uspešne podjetniške zgodbe.

Od skupno 22 udeležencev se jih je 12 usposabljalo pod okriljem RRA Podravje – Maribor, 6 udeležencev se je usposabljalo v okviru Znanstveno-raziskovalnega središča Ptuj, 4 udeleženci pa so znanje pridobivali na  Razvojni agenciji Slovenske gorice, d.o.o.

Projekt PONI Podravje je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci pod okriljem mentorjev izpopolnijo podjetniško znanje in kompetence. Udeležencem ponuja 4-mesečno redno zaposlitev, v okviru katere lahko celostno razvijajo svojo podjetniško idejo, izdelajo poslovni model, analizo trga, se seznanijo s finančnim vidikom podjetništva ter vzpostavijo nove poslovne odnose in sodelovanja.

V projekt se lahko ne glede na starost ali stopnjo izobrazbe vključijo vsi, ki imajo poslovno idejo in imajo stalno ali začasno bivališče v podravski regiji.

Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, v okviru katerih bodo udeleženci podjetniškega usposabljanja realizirali svoje podjetniške ideje.

Udeleženka 2. skupine, Alenka LenChi Simonič, je tako opisala izkušnjo ob vključitvi v program: »Znanje je moč, kot pravi latinski pregovor. In več znanja imamo, bolj smo sposobni vplivati na sebe in na naše življenje.

Resnično vesela in ponosna, da sem kot udeleženka PONI programa, vso moje dosedanje znanje in bogate izkušnje še dodatno oplemenitila. Ne samo, da sem jih oplemenitila, znotraj štirih mesecev sem si oblikovala čoln, s katerim bom lahko končno zaplula v podjetniške vode.

Vsi, ki bi se želeli vključiti v program in stopiti na svojo podjetniško pot, vabljeni k prijavi.

Več informacij o projektu na: www.rra-podravje-si in https://www.facebook.com/PONIpodravje

Začetno poslovno idejo sem v tem času uspela obdelati in dodelati do te mere, da je pripravljena, da jo predstavim svetu. Tako se bo lansiranje naravnih čutnih olj LenChi odvijalo v jesenskem času, kajti poletje bo namenjeno še zaključevanju zadnjih detajlov in pa seveda zasluženemu počitku, ki je kot tak zame vedno ustvarjalen, saj se mi takrat porajajo številne nove ideje in zamisli.«

Zavzeto pričakujemo začetek 3. skupine, ki bo z usposabljanjem pričela 1. avgusta 2021 in nas bo zagotovo ponovno navdušila. Poziv za udeležence 4. skupine pa bo objavljen predvidoma v začetku meseca oktobra.