Vodja Kavačkega klana besno poziva h krutemu umoru slovenskega ovaduha, ki je policistom pred nedavnim pomagal razbiti slovensko celico klana. V zameno za milijon evrov zahteva posnetek obglavljenja.

Vodja črnogorskega Kavačkega klana Radoje Zvicer, ki se trenutno pred aretacijo skriva v tujini, zahteva glavo ovaduha, ki je policiji pomagal razbiti slovensko celico, poročajo srbski mediji.

Milijon evrov za posnetek

Eden od nekdanjih članov klana naj bi bil na policiji zaposlen  od maja lani. Iz aplikacije sky, ki jo je združba uporabljala za komuniciranje med člani, naj bi namreč predal podrobne zapiske in posnetke, torej zaščiten telefon, in tako razkril delo svojih sodelavcev v preteklih treh letih od samega začetka nastanka podružnice. Za prestop k policiji naj bi se ovaduh odločil, ker je želel prekiniti z delovanjem znotraj črnogorske mafijske združbe.

Predaja ovaduhovih podatkov je sprožila preiskovalno akcijo na slovenskih tleh. Slovenski policisti  so tako 14. in 15. maja opravili hišne preiskave pri devetnajstih osumljencih zaradi sodelovanja s črnogorskim Kavačkim klanom. Našli so večje količine droge in denarja. Enajst oseb je bilo pridržanih, vodstvo slovenske celice klana pa je še na begu.

Zvicer je ponorel, ko so njegove slovenske pajdaše aretirali, iz Slovenije je namreč  leta tihotapil mamila in orožje ter zaslužil ogromno denarja. Pred časom smo že poročali, da je Veljka Belivuka prosil, naj mu pošlje čevapčiče iz zmletih nasprotnikov, tako tudi zdaj vztraja, da vidi posnetek obglavljanja pridružene priče. V dokaz zahteva posnetek obglavljanja.  “Odrežite mu glavo in mi pošljite videoposnetek,” Zvicer poziva h krutemu dejanju.

Odrežite mu glavo in mi pošljite videoposnetek!

Kavački klan ima sicer celice v skoraj vseh državah Evropske unije in močne povezave z južnoameriški karteli, so potrdili pri slovenski policiji.

Kje je ovaduh?

Slovenski ovaduh je skoraj leto dni po prestopu k policiji deloval znotraj združbe in zbiral nove dokaze, o njegovi pripadnosti pa nihče ni dvomil, kajti bil je član združbe že od samega začetka. Po navajanju tujih virov je dvojno vlogo zakril tudi tako, da je bil aretiran skupaj s šestdesetimi drugimi člani in z njimi odpeljan tudi v pripor.

Po navajanju tujih virov je dvojno vlogo zakril tudi tako, da je bil aretiran skupaj s šestdesetimi drugimi člani in z njimi odpeljan tudi v pripor.

Zvicerjevi možje so kljub temu odkrili prevaro, domnevno naj bi ga izdali policaji, ki skrivaj sodelujejo z Zvicerjem in so že dlje na njegovi plačilni listi. Mediji še poročajo, da ima črnogorski kriminalec plačane ljudi tudi na visokih položajih v srbski policiji.

Po poročanju srbskega Kurirja so ovaduha takoj po tem, ko je bilo njegovo ime razkrito, izpustili iz zapora in jo s pomočjo tujih služb z lažno identiteto premestili v eno od držav zahodne Evrope. Agenti v civilu naj bi 24 ur diskretno spremljali stanovanje, v katerem je nastanjen, slovenska policija pa zaradi varovanja osebnih podatkov dejstev ne razkriva.

V klanu vsaj pet ovaduhov

Po neuradnih informacijah je policiji Srbije in Slovenije ter Črne gore uspelo zagotoviti ovaduhe iz vrst Kavčanov. Zaenkrat sta v Srbiji vsaj dva, dva v Črni gori in ena v Sloveniji, vendar ta seznam ni dokončen, poroča srbski Kurir. Kljub grožnjam Belivuka in Zvicerja naj bi bili nekdanji člani klana Kavač in njegovih podružnic dobro skriti in zaščiteni.

Navaja se, da so člani klana v treh letih prodali najmanj 790 kilogramov kokaina, nekaj deset kilogramov konoplje, heroina in hašiša ter 30 litrov amfetaminov.

Slovenska policija je sporočila, da je slovenska celica s prodajo mamil in orožja zaslužila najmanj dva milijona evrov, a menda je ta znesek še precej višji. Samo v hišnih preiskavah 14. in 15. maja je bilo zaseženih približno 200.000 evrov in več kilogramov mamil. Navaja se, da so člani klana v treh letih prodali najmanj 790 kilogramov kokaina, nekaj deset kilogramov konoplje, heroina in hašiša ter 30 litrov amfetaminov.