Po enoletnem testiranju so samovozeči električni avtobus vključili v promet

Po enoletnem testiranju v garažah dunajskega podjetja za promet Wiener Linien so bile včeraj na Dunaju opravljene prve tesne vožnje električnih samovozečih avtobusov

Prvo vožnjo je opravil župan Michael Ludwig skupaj s člani mestne uprave in projektnim timom auto.Bus-Seestadt. Ob tem so sporočili, da so sedaj na vrsti potniki.

V preteklih nekaj tednih so pripravili vozni red za avtobuse brez voznikov, planirano je, da se bodo ustavljali na desetih postajah. Glede na to, da še vedno gre za testne vožnje, so vožnje za potnike brezplačne, do lokacij avtobusov pa bodo dostopali preko QR kod. Električni avtonomni avtobusi bodo lahko sprejeli deset potnikov. Imajo skupaj 11 sedežev od katerih je eno rezervirano za operaterja.

Foto: Wiener Linien

Priporoča se izključno sedeči položaj

Iz varnostnih razlogov se med vožnja priporoča izključno sedeči položaj. V avtobus je mogoče postaviti tudi otroški voziček.

Za primer, da pride do prekinitve zaradi višje sile ali tehničnih problemov še vedno ni predvideno alternativna rešitev.

Testiranjem avtonomnih električnih avtobusov meto Dunaj impresivno dokazuje, da se ne bavi samo s temami prihodnosti ampak jih tudi aktivno sooblikuje. V preteklih nekaj mesecih je projektni tim auto.Bus Seestadt  uspel dobesedno udejaniti varno in istočasno zelo spektakularno možnost novega potniškega prevoza je dejal Michael Ludwig, župan Dunaja.

Tehnične karakteristike avtobusa:

Trenutno obstajata dva takšna avtobusa.

Dolgi so blizu 4,8 metrov, široki več kot 2,10 metra, a visoki več kot 2,6 metra.

Imajo kapaciteto 11 potnikov skupaj z enim operaterjem.

Maksimalna dovoljena hitrost vozila je 20km/h.

Maksimalen čas vožnje brez polnjenja je devet ur.

Povprečen čas polnjenja z električno energijo je štiri do osem ur.

Avtobus se testira od spomladi na dolžini dva kilometra.

Projekt je vreden 1,5 mio evrov