Knjiga je na voljo za podpis danes od 14. do 16. ure, v soboto od 10. do 14. ure ter od ponedeljka do petka od 10. do 16. ure.

Kraljica Elizabeta II. se je v četrtek poslovila po več kot 70 letih vladavine. Umrla je v popoldanskih urah, potem ko so iz Buckinghamske palače sporočili, da se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo.

Bila je najdlje vladajoča britanska monarhinja in najstarejša monarhinja na svetu. Nasledil jo je njen sin Charles, ki se bo imenoval kralj Karel III.

Ob njeni smrti so se z izrazi sožalja in pokloni odzvali številni domači in tuji voditelji, odzval se je tudi slovenski državni vrh.

Veleposlanica Združenega kraljestva Tiffany Sadler se je na smrt monarhinje danes odzvala s poklonom njeni vladavini. Njeno življenje na prestolu se je raztezalo prek obdobja večine naših živih spominov, je zapisala v današnji izjavi in dodala, da so jo imeli radi in spoštovali ljudje v Združenem kraljestvu, Sloveniji in drugje.

Da smrt Elizabete II. verjetno pomeni največji šok za Združeno kraljestvo v zadnjem stoletju, je medtem za STA ocenila slovenska veleposlanica v Londonu Simona Leskovar, ki meni, da je monarhinja predstavljala najpomembnejši vezivni člen britanske unije ter steber stabilnosti in trdnosti države. Izpostavila je tudi njeno veliko odgovornost do javnih zadev.

STA