Okoliščine eksplozije še preiskujejo.

Vir: Twitter

V eksploziji pisma bombe je bil danes na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu lažje poškodovan uslužbenec veleposlaništva, ki je držal pismo, je sporočila španska policija. Poškodovanec je sam poiskal pomoč v bolnišnici, policija pa je odprla preiskavo. Oblasti v Kijevu so zaradi incidenta okrepile varnost na vseh veleposlaništvih v tujini.

Ostalo osebje ni bilo poškodovano

Tiskovni predstavnik ukrajinskega zunanjega ministrstva Oleg Nikolenko je na Twitterju sporočil, da je zunanji minister Dmitro Kuleba po eksploziji pisma bombe v Madridu odredil okrepitev varnostnih ukrepov na vseh ukrajinskih veleposlaništvih, španske oblasti pa je pozval k nujni preiskavi napada.

Na Facebooku je Nikolenko še sporočil, da je poškodovani uslužbenec veleposlaništva v bolnišnici zaradi lažje poškodbe in da ostalo osebje veleposlaništva v eksploziji pisma bombe ni bilo poškodovano.

Po njegovih besedah je minister Kuleba tudi poudaril, da kdor koli stoji za eksplozijo, “ne bo mogel ustrahovati ukrajinskih diplomatov ali prekiniti njihovega vsakodnevnega dela za krepitev Ukrajine in preprečevanje ruske agresije”, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Iz virov španske policije je francoska tiskovna agencija AFP izvedela, da so policijo o eksploziji na veleposlaništvu obvestili okoli 13. ure po lokalnem času. Policija je odprla preiskavo, v kateri sodelujejo tudi forenziki. Okoli veleposlaništva, ki se nahaja v stanovanjski soseski na severu španske prestolnice, je policija vzpostavila varnostni kordon.

STA