Ukrepali so proti 52 milijonom računov zaradi nasilja in propagande ter proti 44 milijonom računom zaradi golote in spolne aktivnosti.

Največje spletno družbeno omrežje na svetu Facebook je v četrtek sporočilo, da so med lanskim septembrom in letošnjim marcem ukinili več kot tri milijarde lažnih računov. V družbi ob tem ocenjujejo, da je pet odstotkov mesečno aktivnih računov lažnih.

Načine za zoperstavljanje bodo iskali še naprej

V Facebooku so obljubili, da bodo »še naprej iskali načine za zoperstavljanje poskusom kršenja naših pravil«. Od več kot treh milijard lažnih računov so jih 1,2 milijarde ukinili v zadnjem četrtletju lanskega leta, 2,19 milijarde pa v prvem četrtletju tega leta, so navedli v tretjem poročilu o uveljavljanju standardov. Poročilo poleg lažnih računov obravnava še osem kategorij spornih vsebin – goloto in spolnost, ustrahovanje in nadlegovanje, sovražni govor, teroristično propagando ter nasilje in nazorno vsebino.

Odstranili so tudi več kot sedem milijonov objav

Podatki kažejo, da je Facebook ukrepal proti 52 milijonom računov zaradi nasilja in propagande ter proti 44 milijonom računom zaradi golote in spolne aktivnosti. Odstranili so tudi več kot sedem milijonov objav, ki so vsebovale sovražni govor, poročajo tuje tiskovne agencije.