Z ognjemetom ob polnoči se je končal že 27. Festival Lent. Letošnja predstava na nebu je trajala precej dolgo, požela je velik aplavz.

Tradicionalno se Festival Lent vsako leto zaključi z ognjemetom, ki si ga pride ogledati več tisoč ljudi. Včeraj, ob koncu 27. izdaje festivala, ni bilo nič drugače. Na promenadi se je zbralo veliko ljudi, prijetno in ugodno je bilo tudi vreme.

Predstava na nebu je trajala kar nekaj minut, v slovo od festivalskega dogajanja v Mariboru so meščani glasno ploskali in vriskali. Poletna noč se je nadaljevala v okoliških lokalih, ki so bili dodobra napolnjeni z zabave željnimi Mariborčani. Veliko ljudi se je udeležilo tudi včerajšnjega zaključka Folkarta, koncerta skupine Happy Ol’ McWeasel in after zabave na Minoritih.

Rekord je podrl Gibonni

Letošnje festivalsko dogajanje je bilo, kljub polemikam zaradi prazne promenade in umestitve odrov, uspešno in je v mesto za dobrih 10 dni prineslo posebno vzdušje, zvrstilo se je ogromno glasbenih in drugih dogodkov. Občani so ponovno pokazali, da si Lenta želijo, da jim je mar za njegovo prihodnost in da si pri nadaljnjih izvedbah želijo soodločati.

Najbolj obiskan dogodek festivala je bil Gibonni, ki ga je prišlo poslušat okoli 8 tisoč ljudi, med uspešnejšimi je gotovo tudi koncert skupine Dubioza kolektiv in Folkart, ki je letos gostil plesalce iz Kitajske, Mehike, Guama, Ukrajine, Rusije, Irske in Makedonije.