Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. Zvezi prijateljev mladine so podarili 100 velikonočnih pisank ter pripravili lokalne dobrote.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. In to z veseljem, sploh takrat, ko jih potrebujejo Mariborčani. Zato so “stopili skupaj” z Zvezo prijateljev Mladine Maribor.

FOTO: VSGT

Podarili 100 velikonočnih pisank z lokalno noto

To študijsko leto je potekalo v znamenju 20. obletnice šole. Zaradi prenove Cafove ulice so konec lanskega leta praznovanje 20. obletnice iz predbožičnega časa 2019 prestavili na april 2020. Ker trenutne zdravstvene razmere ne omogočajo druženja, zato tudi ne praznovanja, uradnega dogodka ob 20. obletnici šole ne bo. So se pa zaradi tega na VSGT povezali z ZPM Maribor in zanje pripravili 100 velikonočnih pisank z lokalno noto.

FOTO: VSGT

Pomagali so donatorji

Pri akciji Stopimo skupaj se na VSGT najlepše zahvaljujejo donatorjem, ki so se v začetku aprila odzvali povabilu, da sodelujejo pri velikonočni pisanki za ZPM in družine ter posameznike, ki jih ZPM podpira. Mesarija Babič, Kmetija Kavčič, Zadruga Dobrina ter Mlinarček iz Maribora so prispevali sestavine, iz katerih so kulinarični škratje VSGT (Sebastjan, Tomi in Tadej) pod vodstvom Mojce Polak pripravili: velikonočno klobaso, velikonočne pirhe, kuhane v teranu in čebulnih olupkih, velikonočno potico z orehi in jabolki, vloženo čebulo v kisu rdeče pese, in velikonočni kruh z rozinami.

FOTO: VSGT