Enoletno garancijo imajo danes že skorajda vse električne naprave, podjetje pa lahko potrošniku ponudi tudi daljšo prostovoljno garancijo. Podjetje Kärcher za svoje suho/mokre sesalnike in visokotlačne čistilnike Home & Garden, ponuja kar 5-letno garancijo!

Garancija je obveznost prodajalca oziroma proizvajalca, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal kupljeno blago ali vrnil del ali vso kupnino, če se izkaže, da izdelek nima lastnosti navedenih v garancijskem listu.

V praksi se garancija najpogosteje nanaša na izdelke, ki se pokvarijo prej kot pa se to od njih pričakuje.

5-letna garancija za vaš novi visokotlačni čistilnik in suho/mokri sesalnik

V podjetju Kärcher natančno vedo, kaj lahko pričakujete od njihovih naprav, kot sta visokotlačni čistilnik ali sesalnik za suho mokro sesanje – to je najvišja kakovost, vrhunska zmogljivost in prvovrstna podpora v celotni življenjski dobi.

Za vse njihove visokotlačne čistilnike in suho mokre sesalnike iz programa Home & Garden vam ponujajo 5-letno garancijo.

Vse, kar morate storiti je, da najkasneje v treh mesecih po nakupu na spletni strani izpolnite obrazec za podaljšanje garancije visokotlačnega čistilnika ali suho/mokrega sesalnika.

 V primeru, da vaš Kärcher visokotlačni čistilnik ali sesalnik za suho mokro sesanje ne bi deloval brezhibno ali ne bi imel lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali v oglaševalnem sporočilu, imate zakonske pravice iz naslova garancije.

To pomeni, da vam v tem obdobju 5-ih let od datuma nakupa naprave, Kärcher zagotavlja:

 • seznam pooblaščenih servisov,
 • servis, ki ima pooblastilo za izvajanje servisnih del na Kärcher napravah,
 • brezplačno odpravo napak v materialu ali izdelavi v času garancijskega roka,
 • zamenjava naprave, če podjetje Kärcher oceni, da popravilo ni možno,
 • kritje stroškov prenosa ali prevoza naprav, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim,
 • popravilo, vzdrževanje naprave in nadomestne dele vsaj še 3 leta po poteku garancijskega roka.

Kakšne so prednosti dolgoročne garancije?

Marsikdo se sprašuje, zakaj je sploh potrebna 5-letna garancija za visokotlačni čistilnik ali sesalnik za suho/mokro sesanje. Dejstvo pa je, da je že 1 leto dolga doba, v 5 letih pa se lahko zgodi še mnogo več.

Glede na to, da so to naprave, ki jih marsikdo uporablja zelo pogosto in so zelo obremenjene, je 5-letna garancija dovolj dober razlog, da jih boste lahko uporabljali še bolj brezskrbno.

Dolgoročna garancija za električne aparate pa veliko pove tudi o kakovosti samega izdelka. Podjetje Kärcher že od nekdaj prisega na kakovost, vzdržljivost in zmogljivost svojih naprav, zato je 5 let garancije za suho/mokre sesalnike in visokotlačne čistilnike Home & Garden najboljše zagotovilo, da z njihovo izbiro ne boste kupili mačka v žaklju.

Postopek uveljavljanja garancije

Če opazite, da vaš sesalnik za suho mokro sesanje ali visokotlačni čistilnik ne deluje tako kot bi moral, ga prinesite na enega od pooblaščenih servisov naprav Kärcher, ki so tudi zapisani na garancijskem listu.

Garancijo lahko uveljavljate, če od nakupa ni minilo več kot 5 let, prav tako pa upoštevajte, da imate pravico do garancijskega popravila le pod pogojem, da imate račun z datumom nakupa, ki potrjuje nakup izdelka.

Visokotlačni čistilnik ali sesalnik za suho/mokro sesanje je sprejet v garancijsko popravilo, če je izdelek brez poškodb, ki bi lahko povzročile okvaro, in če so bila ob zagonu upoštevan vsa navodila za uporabo.

V primerih, ko je prišlo do okvare izdelka po krivdi kupca, izgubite pravico do garancijskega popravila.

Primeri, ki jih garancija ne zajema

Pravico do garancije pa lahko izgubite tudi v mnogih drugih primerih, zato je pomembno, da že ob nakupu naprave natančno preberete navodila za uporabo in garancijske pogoje.

V njih so zapisani tudi primeri, ki jih garancija ne zajema, in sicer:

 • prisotnost popravkov na računu ali garancijskem listu,
 • izdelek brez identifikacijske številke,
 • okvare, ki so posledica mehanskih poškodb zaradi transporta ali nepravilnega skladiščenja,
 • izdelek, ki je močno onesnažen,
 • okvare, ki so posledica neupoštevanje navodil za uporabo,
 • nepooblaščen poseg v napravo,
 • okvare, ki so posledica nepravilnega vzdrževanja,
 • škode, ki so posledica naravnih nesreč, požarov ali gospodinjskih dejavnikov,
 • garancija ne velja za obrabne dele (ležaji, tesnilni obroči, pogonski jermeni,….), dodatke (filtri, šobe, pištole,…) in potrošni material,
 • v primeru, da se pri uporabi aparata uporabljajo neprimerni material.

Zagotovite si prvovrstno podporo v celotni življenjski dobi vašega visokotlačnega čistilnika in sesalnika za suho/mokro sesanje, 5-letna garancija za Kärcher naprave iz programa Home & Garden je prava izbira!