In to dobesedno … Zrak v notranjih prostorih je lahko štiri ali celo petkrat bolj onesnažen kot tisti zunaj, zato je čas, da vgradite prezračevalni sistem in v svoj dom vnesete (pre)potrebno svežino!

Najbrž ste se ob dejstvu, da je lahko zrak v notranjosti našega doma slabše kakovost kot tisti zunaj, kar zdrznili. Toda pomislite: v svojih domovih kuhamo, pomivamo, sušimo perilo … In vsa ta, čeprav nujna, opravila ustvarjajo visoko raven vlage v notranjih prostorih, poleg tega pa v bivalno okolje izhlapevajo tudi potencialno nevarne snovi, ki jih vsebujejo čistila. Ob tem veliko ljudi za odpravljanje neprijetnih vonjav uporablja tudi različne osvežilce zraka, ki pa zagotovo ne pripomorejo k bolj zdravim bivalnim pogojem.

Zrak v notranjosti našega doma je lahko od štiri do petkrat slabše kakovosti kot zrak zunaj. Rešitev? Več zračenja, redni sprehodi v neokrnjeno naravo ali preprosto … učinkovit prezračevalni sistem Lunos!

Seveda je prav, da je naš dom čist in da v njem lepo diši, a ne na račun kakovosti zraka v njem. Čezmerna vlaga, plesen, nevarne kemikalije … Prav vse to v našem domu ostaja ujeto med štiri stene … Nevidno! Naš dom se lahko iz oaze miru in dobrega hitro spremeni v pravo tempirano bombo.

Posledice se navadno pokažejo prav tam, kjer si najmanj želimo: Na našem zdravju in dobrem počutju. Glavobol, nespečnost, alergije, bolezni dihal … Vse to so lahko posledice slabe kakovosti zraka v notranjih prostorih.

Je zračenje edini način za izboljšanje kakovosti zraka v našem domu?

Seveda je pomembno, da svoj dom čim večkrat dnevno temeljito prezračimo. Vse lepo in prav, a povejte nam, kolikokrat ste svoj dom prezračili v zadnjih 24 urah? Ste na to pozabili ali pa se vam preprosto ni ljubilo?

Morda ste celo bolj zmrzljive sorte in v hladnejših dneh zračenje doma zato raje kar preskočite, v zimskih mesecih pa se mu izognete tudi zaradi toplotnih izgub, ki jih prinaša. Tudi pomladi zračenje opustite, saj si ne želite rumene obloge cvetnega praha v notranjosti doma, zračenje poleti pa tako ali tako le poveča vročino v našem domu, ali pač? Zdaj vam je najbrž že jasno, da trditev o slabši kakovosti zraka znotraj doma najbrž kar drži, kajne?

Kaj torej storiti, da bi poskrbeli za redno prezračevanje ter si tako zagotovili čist zrak in zdrave bivalne pogoje?

Razmislek o vgradnji prezračevalnega sistema je zagotovo na mestu

Ena od najbolj učinkovitih rešitev je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi.

Dodatna prednost je, da ob stalnem prezračevanju v vašem domu ne bo nobenega prepiha, nobenega občutka hladu, cvetni prah bo ostal varno na zunanji strani sten vašega doma, izognili pa se boste tudi spuščanju hrupa v udobje svojega doma.

Radi bi svež zrak, kaj sedaj?

Na koga se v Sloveniji obrniti za vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema? Vsekakor na podjetje Lunos, ki se lahko pohvali s pestrim naborom prezračevalnih sistemov za vse potrebe in za vse težave.

»Naši prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje. Pomembno je poudariti, da so naši prezračevalni sistemi primerni tako za novogradnje kot tudi za starejše objekte.« Lunos

»Naši prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje. Pomembno je poudariti, da so naši prezračevalni sistemi primerni tako za novogradnje kot tudi za starejše objekte,« pojasnjujejo v priznanem podjetju in dodajajo, da njihove prezračevalne sisteme oblikuje izjemna energetska učinkovitost, kar vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša tudi precejšnje prihranke pri ogrevanju.