Skok v naravo? Z nahrbtnikom, kolesom, kje ob vodi? Poiščite svoje doživetje v ponudbi sejma za zeleni turizem in aktivno preživljanje prostega časa.

Foto: Jošt Gantar

Že veste, kje si boste letos oddahnili? Bi želeli raziskati in odkriti manj znane destinacije v Sloveniji in drugje? Obiščite sejem Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 23. in 26. marcem.

Še neodkrite destinacije

Na 32. sejmu Alpe-Adria boste imeli na enem mestu priložnosti odkriti več kot 130 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije in Nepala ter več kot 150 članov Turistične zveze Slovenije. Čaka vas predvsem pestra ponudba hrvaških turističnih ponudnikov, saj se jih predstavlja prek 30.

foto: Arhiv GR

“Post covid” navade v turizmu

Kako se je turizem spremenil v obdobju korone? Katere novosti lahko pričakujemo? Kaj nas čaka v prihodnosti, bo tehnologija spremenila način dojemanja turizma in izkušnjo gosta? Kaj je outdoor turizem, kako se razvija pri nas?
Vse to in še več lahko preverite v pestrem spremljevalnem programu letošnjega sejma in si izberete dogodek zase.

Foto: Ciril Jazbec

Z eno vstopnico na dva sejma

Z eno vstopnico je mogoče obiskati kar dva sejma, saj hkrati v organizaciji Primorskega sejma potekajo 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled  s ponudbo gastronomije, pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda in vina. Vse skupaj popestrijo številne delavnice za pripravo pic, kave in predstavitve ter tekmovanja, ki jih pripravljajo največji mojstri in strokovnjaki v panogi.

Foto: Arhiv GASTexpo

Odpiralni čas:
sreda, 23. marec– petek, 25. marec, od 10.00 do 19.00
sobota 26. marec, od 10.00 do 18.00

Več o sejmu TUKAJ.

Ambasador kolesarskih doživetij

Na sejmu bo že 11. podeljena nagrada Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran, ki jo je letos na temo Inovativna kolesarka doživetja prejel projekt Kolesarstvo za gibalno ovirane osebe ARS VIVA, Zavoda za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin.

Foto: ARS VIVA

Raziskujte, odkrivajte in doživite aktivni turizem na 32. sejmu Alpe-Adria!

CENEJE NA SEJEM! (https://www.alpeadria.si/vstopnice)
• Izognite se gneči na blagajni in si zagotovite cenejšo vstopnico prek spleta (https://vstopnice.gr-sejem.si/si/alpe-adria-2022/dogodki-1149574.html)
• Vesele urice »Happy hour«, med 12.00 in 15.00
• Cenejša vstopnica za številne člane klubov in društev

Ob nakupu vstopnice prejmete še
• katalog – Oddih s številnimi koristnimi informacijami s področja turizma
• kupon za Nagradno igro Alpe-Adria – z izpolnjenim kuponom se potegujete za eno izmed 36 nagrad.