Na plaži ni prostora za brisače, ni pa niti kopalcev. Ali je “rezerviranje” mesta na plaži z brisačo, čeprav se tam sploh ne kopate, dopustno?

Kopalci v Novem Vinodolskem, ki so si z brisačo želeli zagotoviti mesto a plaži, bodo odslej o tem dvakrat premislili. To jih zna namreč pošteno udariti po žepu, poročajo hrvaški mediji.

1500 kun kazni

Ste že kdaj prišli zjutraj na plažo polno rekvizitov, medtem ko je bilo kopalce mogoče prešteti na prste ene roke? Tistih, ki z brisačami in rekviziti že zvečer zavzamejo najboljše strateške točke na plaži, je res veliko in na Krku ter Novi Vinodolski so se odločili ukrepati.

Medtem, ko vas puščanje brisače v Novem Vinodolskem lahko stane tudi do 1500 kun, v Baški na Krku pa “navlako”, ki se nabere zvečer, odstranjujejo, o denarnih kaznih pa za zdaj še ne razmišljajo.

24 sata še poroča, da v skladiščih, kamor odvažajo brisače, blazine in druge predmete, s katerimi si ljudje nameravajo zagotoviti strateško mesto na plaži, najdete staro navlako, predrte blazine, odslužene brisače. Da bi se izognili gneči in odvzemu ljubih stvari, namreč obiskovalci tam pustijo stvari, ki jih ne potrebujejo, da jim kasneje ne bi bilo žal. Lani je na Krku p svojo lastnino v skladišče prišlo le 39 ljudi, medtem ko je tam najti nepregledno skladišče najrazličnejših rekvizitov, še poroča omenjeni medij.