Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je zmagala tudi v 2. krogu teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 8,3 milijona dolarjev. Po Julii Görges je po uri in 18 minutah igre ugnala še drugo Nemko, 10. nosilko Angelique Kerber s 6:4 in 6:2.

V prvem nizu je Nemka izgubila sedmo igro, odvzem servisa pa je Hercogova nato nadgradila za vodstvo s 5:3, že na naslednji servis Nemke pa si je Mariborčanka priigrala dve novi žogici za odvzem servisa in niz. Nemka je svoj servis še rešila, Štajerka pa je nato zanesljivo servirala.

V naslednjem nizu pa je Hercogova niz hitro rešila v svoj prid, potem ko je povedla najprej z 2:0 in nato s 5:1.

“Vsa leta imam kar dobre rezultate v Pekingu. Pogoji mi tukaj res ustrezajo, od igrišč do atmosfere. Vsekakor pa ni najlažji turnir, ker je že na koncu sezone in smo že vsi nekoliko utrujeni. Zadnji dve tekmi sem dobro odigrala. Proti Görgesovi v prvem krogu je bil res težek dvoboj, ampak sem dobro igrala, servirala in se borila do konca. Vedno pričakuješ težko tekmo proti top igralkam, ampak lahko rečem, da sem naredila svoje. Tudi če Kerberjeva ni izgledala na 100 odstotkih, je vseeno tudi tako igralko treba premagati. Ponosna sem nase,” je povedala Hercogova.

V osmini finala Hercogovo zdaj čaka dvoboj z osmo igralko sveta Nizozemko Kiki Bertens.

* Peking, WTA (8.285.274 USD):
– 2. krog:
Polona Hercog (Slo) – Angelique Kerber (Nem) 6:4, 6:2;