V Kamniku bosta danes znana odgovora na vprašanje, kdo bi lahko bil pokalni zmagovalec slovenskega odbojkarskega pokala. Pri ženskah bo že znan zmagovalec, v pričakovanem finalu se bosta merili ekipi Nove KBM Branika in Calcita Volleyja, pri moških pa bosta na sporedu polfinalna obračuna zaključnega turnirja.

Precej bolj izenačen drugi polfinalni dvoboj

Branilec naslova, ACH Volley, se bo meril s kranjskim Hiša na kolesih Triglavom, Calcit Volley pa bo gostil Merkur Maribor. V prvem obračunu je zmagovalec praktično znan, ne glede na napovedi trenerja državnih prvakov, ki Kranjčane ocenjuje kot zahtevne tekmece, varovanci Saša Ropa praktično nimajo možnosti, precej bolj izenačen bi moral biti drugi polfinalni dvoboj.

Borili se bodo za vsako žogo

Calcit Volley, ki ga bo vodil novi, a tudi nekdanji trener Gašper Ribič, bo v vlogi majhnega favorita, a zagotovo tudi Mariborčani niso brez možnosti. Trener gostov Sebastijan Škorc je zagotovo dobro preučil igro tekmecev – rezultat v letošnjih medsebojnih dvobojih je 1:1, tako da domačih nikakor ne čaka lahko delo.

»V Kamniku želimo prikazati dobro odbojko, odigrati po najboljših močeh in se boriti za vsako žogo. Če bo to dovolj za zmago, bomo seveda presrečni. Že s tem, da smo se po petih letih uvrstili na zaključni turnir, smo manjši cilj izpolnili, vsekakor pa si želimo tudi uvrstitve v finale. Želimo presenetiti Calcit, ki ga maksimalno spoštujemo, saj gre za zasedbo, v katero je bilo za slovenski prostor vloženih zares veliko sredstev. Imamo ekipo, s katero se po velikem srcu, želji in ekipnem duhu težko kdo kosa, a le to ne bo dovolj. Prikazati bomo morali tudi odbojko na zelo visoki ravni. Želimo zmagati, a napovedovati ne želim ničesar. Calcit je na papirju precej močnejša ekipa, a favoriti ne zmagujejo vedno,« je pred obračunom dejal Škorc.