Šport

Zdaj gre zares: Zahovič osebno v izvidnico na Islandijo

Uredništvo , 08.07.19 ob 15:23

Naši nogometaši NK Maribor se bodo na dvoboj v Islandijo odpravili jutri z mariborskega letališča.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič je pred otvoritvijo sezone spregovoril nekaj besed o ogledniški misiji in specifičnosti gostovanja na Islandiji.

V teku je zaključna faza priprav. »Zato od sobote tudi premik moštva na umetno travo, za prilagoditev na razmere, ki nas čakajo na otvoritvi sezone v Reykjaviku, kjer Valur skuša izkoristiti prednost domačega terena pred gostujočimi moštvi, manj vajenimi takšne igralne površine. Po vmesnem ogledu posnetkov pa je bila kot vselej pred evropskimi preizkušnjami opravljena tudi ogledniška misija,« so zapisali na uradni strani NK Maribor. Med gledalci v Reykjaviku sta bila tudi Zlatko Zahovič in pomočnik trenerja Saša Gajser.

Zaveda se, da bo potrebna popolna zbranost

»Vsi smo osredotočeni na ta najslajši, a tudi najtežji del, na začetek evropske sezone. Razmišljamo pozitivno, ambiciozno, kot zmeraj. Ničesar nismo prepustili naključju, v živo je nekaj drugega spoznavati nasprotnika in zato je bilo pomembno vmes odpotovati na Islandijo. Valur je kakovostna, tekmovalna ekipa, ki ve, kaj počne in kaj hoče. Potrebna bo popolna zbranost, čaka nas ekipa, ki igra skupaj že 2 leti, ima avtomatizme v igri, izkušnje, v taktičnem smislu tudi načrt A ali B in je v tekmovalnem ritmu. Zavedamo se, da bomo morali odigrati 2 popolni tekmi, vsaka dodatna previdnost je dobrodošla. Glede na umetno travo in njihovo prednost v tekmovalnem ritmu bomo morali biti že prvi tekmi na vrhunski ravni,« je dejal Zlatko Zahovič.

Dvoboj v Reykjaviku se bo v sredo začel ob 22. uri po našem času, na pot gre vijol’čna odprava jutri dopoldne z mariborskega letališča.

Valuh je sicer že 22-krat slavil naslov državnega prvaka. Trenutno so 5. na prvenstvi lestvici. Moštvo večinoma sestavljajo Islandci, tudi prvi reprezentančni vratar Hannes Thor Halldorsson, ki je zaslovel z ubranjeno enajstmetrovko Messiju na svetovnem prvenstvu 2018.

»Imamo izkušnje z islandskim nogometom, toda ta ekipa je stopnico, dve na višjem nivoju, kot je bil pred dvema letoma Hafnarfjördur. Upoštevati bo treba tudi spoznanje, da na njihovem stadionu ne bo tistega nogometnega ambienta, s sicer strastno, a samo eno tribuno. Tekma bo zelo, zelo specifična tudi v tem pogledu, toda verjamemo v naše sposobnosti. Čeprav bo za nas to šele začetek sezone, smo sposobni odigrati 2 tekmovalni, vrhunski tekmi,« še je ob koncu za nkmaribor.si dejal Zahovič.