V nadaljevanju sezone bo 28-letnik iz Bukovice pri Vodicah, vse moči usmeril proti svetovnemu prvenstvu v Cortini d’Ampezzo, kjer bo naslednja tekma v njegovi paradni disciplini, veleslalomu.

V veleslalomskem seštevku na devetem mestu

Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja. Kranjec je bil doslej najvišje na svetovnih prvenstvih peti v veleslalomu pred dvema letoma v Areju. Veleslaloma v Adelbodnu, kjer je lani zmagal, je tik pred petkovo tekmo izpustil ter se nemudoma odpravil domov zaradi težav z bolečinami v hrbtu.

Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja.

Kranjec je po dveh ničlah s petega mesta, ki ga je zasedal pred Adelbodnom, v veleslalomskem seštevku zdrsnil na deveto. Za vodilnim Francozom Alexisom Pinturaultom ga loči že vrzel 283 točk. V skupnem seštevku je kot najboljši Slovenec 22. Za zdaj se še ne ve, kdaj se bo Kranjec vrnil nazaj v karavano, po optimističnih načrtih naj bi bil pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec.

V sezoni 2020/21 je enkrat že stal na stopničkah, in sicer 5. decembra z drugim mestom na prvem od dveh veleslalomov, ki sta bila v Santa Caterini.

STA