Potem ko se je slovenskemu nogometnemu prvoligašu Kopru, ta čas tretjemu klubu državnega prvenstva pridružil Hrvat Fran Tomek, so kanarčki danes objavili, da so sklenili sodelovanje še z njegovim rojakom Petrom Petriškom. Enaindvajsetletni krilni napadalec je podpisal dveletno pogodbo. Pri obalnem klubu je Petar Petriško drugi novinec v zimskem prestopnem roku po Tomeku.

Medtem pa so iz tabora Maribora sporočili, da bo 25-letni albanski napadalec Xhuliano Skuka, ki je pri ta čas četrtemu klubu slovenskega prvenstva igral kot posojen nogometaš, kariero nadaljeval pri domačem moštvu Partizanija.

Prihaja brazilski vezist?

Mariborska delegacija, vključno s športnim direktorjem Markom Šulerjem in njegovim pomočnikom Marcosom Tavaresom, pa je že konec novembra odšla na skavtsko misijo v Brazilijo. Da bo nova pridobitev nogometnega kluba prišla iz omenjene države, so namignili že na novinarski konferenci minuli teden, a takrat podrobnosti o identiteti nogometaša še niso bile znane. 

Preberite še: FOTO: Šuler napovedal še najmanj dve okrepitvi


Mariborski navijači so po intenzivnem iskanju informacije o morebitnem novem igralcu prišli do imena Lucasa Ramosa, 23-letnega vezista Internacionala. Njegova mati in sestra sta začeli slediti NK Mariboru na Instagramu, kar je okrepilo govorice o njegovem morebitnem prestopu, poroča Sportklub. Govorice naj bi jim potrdil tudi neimenovani vir v samem klubu. 

Ramos je v majici ‘rdečih’ zbral 28 nastopov in dosegel en zadetek, gre pa za nogometaša, ki se najbolje znajde na poziciji ‘osmice’ oziroma nogometaša, ki povezuje igro med obema kazenskima prostoroma, piše portal. 

V NK Maribor v teh dneh intenzivno rešujejo še zadnje podrobnosti, da novo okrepitev pripeljejo v svoje vrste, pri tem pa morajo ob dogovorih z Internacionalom rešiti še vse birokratske formalnosti. Vse moči so trenutno usmerjene v to, da bo novinec čim prej na treningih Anteja Šimundže, realizacija posla pa bo vendarle trajala še nekaj časa, še poroča portal.