Šport

Spremembe na vrhu: NK Maribor ima novega športnega direktorja in trenerja

Uredništvo , 23.02.21 ob 22:12

Iz vodstva NK Maribor so po večerni seji upravnega odbora sporočili, da Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi pa ni več trener NK Maribor. Novi športni direktor je Marko Šuler, ekipo bo na jutrišnji tekmi v Sežani in na sobotnem derbiju vodil Saša Gajser.

Spremembe na vrhu: NK Maribor ima novega športnega direktorja in trenerja
Ob tem so na svoji spletni strani zapisali, da smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene.
“Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar se odraža pri zmanjšani komunikaciji med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let,” sporočajo iz NK Maribor.

Spremembe vodstva kluba

Zato je vodstvo kluba danes sprejelo sklep, da je za vrnitev na pravo pot potrebna sprememba pri vrhu športnega dela strokovne piramide. Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener NK Maribor. Prav tako je zaključeno tudi sodelovanje s preostalimi člani strokovnega štaba, ki so bili izbrani kot sodelavci dosedanjega trenerja (Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki, Victor Palacios).

Prav tako je zaključeno tudi sodelovanje s preostalimi člani strokovnega štaba, ki so bili izbrani kot sodelavci dosedanjega trenerja (Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki, Victor Palacios).

Novi športni direktor je Marko Šuler, ekipo bo na jutrišnji tekmi v Sežani in na sobotnem derbiju vodil Saša Gajser.