Simon Rožman, do septembra še trener Maribora, se je tudi uradno vrnil na klop Celja. Ni bila skrivnost, da se bo 38-letni trener, ki je v Mariboru na 23 tekmah osvojil najmanj točk na tekmo v svoji karieri in ga zapustil brez lovorike, vrnil tja, kjer je začel kariero.

V ponedeljek bo v knežjem mestu več povedal na tiskovni konferenci. Njegova zadnja tiskovna konferenca je bila 19. septembra lani v Ljudskem vrtu, ko je Maribor pod njegovim vodstvom izgubil z Muro in padel celo na šesto mesto. Pod Radovanom Karanovićem, ki je bil Rožmanov pomočnik le na tisti tekmi z Muro, so vijoličasti obrnili krivuljo navzgor in prezimujejo kot jesenski prvaki s točko prednosti pred Koprom.

Tudi sam imel vprašanja

Septembra je Rožman nekoliko nepričakovano po oceni tekme, v kateri so bili vijoličasti izgubljeni v novem iskanju rešitev, prosil (javnost) za razumevanje: »Glede na mojo dostopnost v preteklosti bi vas prosil za razumevanje, da bi se s tem poročilom tiskovna konferenca zaključila. Smo še vročih glav, tudi sam imam vprašanja, kaj je bilo in kaj bo. Prosim za razumevanje. Zahvaljujem se in vas lepo pozdravljam.«

Zdaj se vrača v Celje. Grofje so po lanski obupni sezoni, ko so se kot aktualni državni prvaki z najslabšim izkupičkom pri branjenju naslova komaj rešili dodatnih kvalifikacij za obstanek v ligi, dobili izdatno (rusko) finančno injekcijo, vložili v kader, s katerim pa se Agron Šalja ni znašel. Čeprav je moštvo spravil v finale pokala, kjer je bila boljša Olimpija, je liga kljub okrepitvam trpela, začasna rešitev v Simonu Sešlarju pa je bila zgolj in samo – to.

Imel je štiri cilje 

Ampak za Rožmana bodo slej ko prej sledila tudi vprašanja o njegovi mariborski epizodi, o kateri doslej tudi zaradi členov v pogodbi ni mogel oziroma smel govoriti. Karanović je bolj po ovinkih, vseeno pa iskreno priznaval, da je Rožman naredil osnove. Izpustil pa večinoma, kje je predhodniku zmanjkalo, da bi iz ekipe, ki je maja v odločilni tekmi proti Muri za naslov, kjer je povrhu v Ljudskem vrtu zadoščal že remi, izvlekel več.

Rožman je ob začetku letošnje sezone pred prvim treningom imel sicer visokoleteč govor, ki smo ga junija slišali tudi novinarji. »Pred nami so štirje cilji: prvenstvo, pokal, Evropa in prodaja igralca! Če ne bomo izpolnili niti enega, bom raztrgal trenersko diplomo. Če ne bomo izpolnili niti enega, bo odletela moja glava! Gremo po vse štiri. Če bomo izpolnili tri cilje, dobro. Če bomo dva, tudi v redu. Če ne bomo nobenega … Potem končam! Ne z Mariborom, ampak trenersko delo. Če ne bom izpolnil niti enega cilja, potem trenerski posel ni zame!«

 Zato ga bodo slej ko prej čakala tudi vprašanja o tem, če je imel v mislih raztrganje diplome le v primeru, če bi brez osvojenih ciljev dočakal konec sezone v Ljudskem vrtu. Maribor bo sicer po napovedih prav s Celjem odigral generalko pred nadaljevanjem prvenstva, ki se za vijoličaste začenja okvirno 12. februarja z derbijem v Stožicah.