Šport

Rokometaši na gostovanje v Slovenj Gradec

Uredništvo , 09.12.22 ob 14:05

Sledi še zadnje gostovanje v letu 2022.

Rokometaši na gostovanje v Slovenj Gradec

V 12. krogu lige NLB se bo RK Maribor Branik odpravil na gostovanje v Slovenj Gradec. Obračun je na sporedu v soboto, 10. decembra, ob 19. uri.

Slovenj Gradec, ki ga vodi Ivan Vajdl, je z 12 točkami šesta ekipa lige NLB. Korošci so do tega kroga petkrat slavili, dvakrat remizirali in štirikrat izgubili. V njihovi ekipi se prepletata mladost in izkušnje, prvo ime slovenjgraškega napada pa je z 81 goli Rok Cvetko, zapišejo na klubski spletni strani RK Branik Maribor.

Ekipa Luke Žvižeja je na zadnji medsebojni tekmi v dvorani Tabor prišla do zmage, ki bi bila tokrat še kako dobrodošla. Igralci so v zadnjem krogu proti Celju dokazali, da so lahko konkurenčni tudi najboljši ekipi v ligi, med tednom pa so se zavzeto pripravljali na nov izziv in si zadali jasen cilj – na gostovanju se želijo predstaviti v svoji najboljši možni izvedbi.

Za napoved tekme je poskrbel Jan Kovačec: “Po dobri tekmi proti Celju nas do premora čakata še dve tekmi. Najprej nas čaka obračun s Slovenj Gradcem, ki je izkušena ekipa z dobrim položajem v ligi. Ta teden smo zelo dobro trenirali in analizirali nasprotnika. V Slovenj Gradcu želimo prikazati čim boljšo igro, saj bi se radi domov vrnili s točkami.”