Po predčasnem koncu sezone se je na Instagramu oglasil Primož Roglič, ki je strnil misli po predčasnem koncu sezone.

Svoj zapis je začel z stavkom: "Včasih je bolje narediti korak nazaj in nato pogledati naprej. Sezono sem zaključil nekoliko prej, kot sem pričakoval, vendar sem ne glede na to zelo zadovoljen z izidom leta 2024."

Prva sezona v novi ekipi polna razburljivih trenutkov

Prva sezona v novi ekipi je prinesla polno vzponov in padcev. Na prvi preizkušnji dirki Pariz-Nica se mu ob spoznavanju novega okolja z desetim mestom ni izšlo vse po načrtih. 

Na enotedenski dirki po Baskiji je sicer dobil kronometer in bil vodilni vse do 4. etape. Po množičnem padcu, kjer sta jo najbolj skupila njegova velika tekmeca Jonas Vingegaard ter Remco Evenepoel, je se vrnil predčasno domov, vendar brez zlomov.

Priprave na dirko po Franciji je pričel z dirko po Dofineji ter jo drugič v karieri tudi osvojil.

Na dirki po Franciji je zraven Tadeja Pogačarja, Vingegaarda in Evenepoela sodil v ožji krog favoritov za končno zmago. v 12. etapi je bil udeležen v hud padec in zaradi težav s hrbtom, moral končati tritedensko dirko.

Kljub številnim špekulacijam, da na dirki po Španiji ne bo nastopil, je Roglič znova dokazal, da je šampion. V Lizbono je prišel z enim ciljem-osvojiti rdečo majico še četrtič, kar mu je tudi uspelo.

Po poročanju Sportkluba, je Roglič svoja razmišljanja ter sezono sklenil z mislimi na počitek: "Zdaj si bom vzel nekaj globokih vdihov ter s tem nekaj dni počitka, morda kakšen dopust, potem pa se bomo vrnili k delu. Vsem, ki ste z mano pretrpeli še eno leto, pa bi se rad samo zahvalil. Ni lahkih dni, kajne", je zaključil s svojo objavo na Instagramu.